.

CEAS DAMA ORIENT Inscris de dinoo
00retras
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

.

Data anunt: 21 iunie 2015 Actualizat: 28 decembrie 2015 Vizualizari: 1724

dinoo

Anunturi: 226
Anunturi marcate ca vandute: 188
Membru din: 04-2013
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

lopez - 07 iulie 2015
Raporteaza ba, tu stii ce abreviaza, adica ce inseamna NOS?
dinoo - 07 iulie 2015
Raporteaza Tu nu sti sa vorbesti, dar ce inseamna NOS
dinoo - 07 iulie 2015
Raporteaza Pentru cultura ta generala te informez totusi, NOS este utilizat in multe prescurtari , dar intr-un anununt pe acest site cand este folosit termenul inseamna "Not One Scratch", adica tradus in limba ta materna pe care nu sti sa o utilizezi, inseamna "Nici o zgarietura". Si inca ceva, mai bine ti-ai pierde vremea pe sit-uri unde poti invata sa vorbesti civilizat.
lopez - 08 iulie 2015
Raporteaza Nu! Bineinteles ca "NOS" este utilizat ca abreviere la multe altele, insa eu ma refeream la cazul de fata, adica cel al vanzarilor de ceasuri.
Se specifica "NOS", atunci cand ceasul este nou-nout, nepurtat, ca si cum ar fi luat de pe raftul magazinului -- ceasul fiind scos din productie de multa vreme. Adica apartine unui stoc vechi sau foarte vechi. New Old Stock -- intr-o traducere mot a mot ar insemna Noul Stoc Vechi. Tocmai ceea ce ti-am explicat mai sus.
Asta inseamna, in cazuri de acest fel se foloseste sintagma cu pricina.
Faptul ca si alti analfabeti folosesc aceasta abreviere cu alte sensuri nestiind ce inseamna si cand anume se foloseste, nu-i schimba nici semantica si nici directia.
Cat despre "cultura generala" -- care oricum nu inseamna ceea ce gandesti tu ca ar insemna, adica date, cifre, nume, titluri, informatii frugale, adica tot ceea ce apare la concursuri de genul "cine stie castiga" -- las-o usor, stai linistit, ca si tu faci parte tot din acea categorie de populatie de cca. 80%, procentul fiind valabil pentru Romania. Daca nu stii ce reprezinta procentul, documenteaza-te, ca si-asa esti insetat de "cultura".
Mai pe intelesul tau, asta ca sa te scolesc putin, cultura nu e ceea ce auzi la Vadim Tudor, ci ceea ce auzi la Andrei Plesu -- ti-am dat doua nume publice pentru a avea niste repere. Si ceea ce are Vadim se numeste cultura, insa are structura peiorativa, numindu-se platic "cultura de almanah". Mai este un soi de cultura, tot cu sens peiorativ, care se numeste "cultura de cafenea". In primul caz, cel carte are cultura de almanah, stie date, ani, diverse informati scurte, asa cum intalnesti in almanahuri, stie cand s-a nascut sau cand a murit cutare personalitate, cand a scris prima carte, cum s-a numit etc. Adica lucruri care nu-ti folosesc la nimic, lucruri care tin de memoria rudimentara. In al doilea caz, cel cu cultura de cafenea, mai are vag habar si de structura lucrurilor, de un anumit stadiu de functionare a lor, cica ar avea putina profunzime, insa nu pentru ca s-a instruit citind , studiind etc., ci pentru ca a auzit de la unul si de la altul cate ceva, pe care si-l insuseste si pe care il transmite mai departe -- o pojghita, o spoiala.
In speranta ca ai mai invatat ceva, inchei, insa tot "ba" ramai. Daca te-as fi considerat altfel nu as fi folosit acest apelativ. Sunt alergic, ba chiar foarte alergic la fenomenul analfabetism, fenomen care macina romania, analfabetismul pur si cel functional, ajungand, dupa masuratorile specialistilor, la procentul de mai sus -- fata de Finlanda, de pilda, unde nu exista analfabetism pur, ci numai functional, care e in procent de 7% (in Romania e de cca 33%).
Vezi ca e bine sa mai apara si cate unul ca mine sa-ti comenteze anuntul de vanzare? Mai afli cate ceva, adica iti mai sporesti cultura de cafenea, care, oricum, e mai de preferat decat incultura.
dinoo - 08 iulie 2015
Raporteaza Ma plictisesti domnule "academician"...cautati un site de specialitate, si nu mai da interpretarile care iti convin sau care iti vin bine, am folosit foarte bine termenul de "NOS" ...asa ca vezi-ti de treba si nu mai vana greselile altora pentru amuzamentul sau pentru ati hrani frustrarile.
Numai bine.
dinoo - 08 iulie 2015
Raporteaza Si inca ceva, visavi de apelativul "Ba"...degeaba ai cultura daca n-ai "sapte ani de acasa".
- 09 iulie 2015
Comentariul a fost raportat ca avand limbaj neadecvat.
- 09 iulie 2015
Comentariul a fost raportat ca avand limbaj neadecvat.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la dinoo
Seiko
60 lei
Jim McMahons
40lei transport inclus
INEX
90 lei
Pax
50leitransport inclus
Tissot
50lei