Atlantic original, model mai rar, anii ’70, mecanism FHF ST 96-4, brățara originală

CEAS BARBATESC ATLANTIC Inscris de Ceasornicar
0300
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Ceasul ... mecanism FHF ST 96-4 ... 17 rubine ... Incabloc ... Atlantic ... .

... primul ceas elvețian ... cadou ... examenul final de absolvire ... primul copil ... firmă de ceasuri „Atlantic” ... Bettlach ... Eduard Kummer ... Obrecht & Co. ... Grenchen , și care producea mecanisme ... Atlantic ... EKB ... piese pentru ceasuri de buzunar ... ceasuri de mînă ... ceasuri rezistente la apă ... mecanism cu întoarcere automată ... setare rapidă a datei ... toți producătorii de ceasuri ... Atlantic ... ASUAG ... Allgemeine Schweizerische Uhrenindustrie AG ... Ebauches SA ... Revoluția ceasurilor cu quartz ... industria orologeră elvețiană ... Polonia, România, Bulgaria, Ungaria și Iugoslavia ... Atlantic Worldmaster ... mecanism ETA 1113 ... Unitas 6300 N ... AS 1188 ... Atlantic Speedswitch ... ETA 2374 ... grupul Swatch ... ceasurilor rezistente la apă ... .

Fabrique d’Horlogerie de Fontainemelon SA ... Julien și François Humbert-Droz ... Isaac și David Benguerel ... orășelul elvețian Fontainmelon ... Pendulettes ... Jacob-Robert Tissot ... Melanie Humbert ... Neuchatel ... Ebauches SA ... ASUAG ... Allgemeine Schweizerische Uhrenindustrie A.G. ... ceasurile japoneze ... Nicholas Haiek ... ASUAG și SSIH ... grupul SMH ... Swatch.

Ceasul provine din colecția personală și este într-o condiție tehnică și estetică foarte bună. Funcționează foarte bine (cu o abatere de circa 30 sec. zi). Piesa se vinde cu tot cu brățara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 ianuarie 2014 Actualizat: 02 iunie 2015 Vizualizari: 5148

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

nicu - 08 ianuarie 2014
Raporteaza mi-a placut povestioara,cea ce denota faptul ca sunteti in deplina cunostinta de cauza cu ocupatia sau auxiliara ocupatie cu ceasuri.Cu apreciere si respect!
owner - 08 ianuarie 2014
Am crescut cu ceasuri ! :D Multumesc, da, imi plac ceasurile si mecanismele lor, de aceea sint in primul rind colectionar iar ceea ce vind reprezinta ori ce-mi prisoseste ori dubluri sau chiar piese dintr-un lot mai mare. Mi-am dat seama ca daca am 2-3 Atlantic-uri e suficient, n-are rost sa pastrez 10 in colectie din moment ce au acelasi mecanism :D La fel si cu celelalte. Oricum, munca de documentare este aproape gratuita si o fac din pasiune.
rg - 16 octombrie 2014
Raporteaza Contul dumneavoastra de pe acest site este o enciclopedie. De citeva zile ma relaxez si informez parcurgindu-l. Felicitari!
owner - 16 octombrie 2014
Raporteaza Va multumesc :)
S-A U. - 03 mai 2015
Raporteaza intr-adevar, nu trece o zi...maxim doua...fara sa ne delectam cu povestioarele d-voastra...probabil suntem o gasca de oameni carora le-ati indulcit serile...ma simt uneori ca in zilele in care imi spunea bunicul povesti despre viata (si razboi)...deosebita stima ;)
Sandu-Andrei U. (CJ)
owner - 03 mai 2015
Raporteaza Va multumesc foarte mult pentru aprecieri, mai ales ca research-ul este foarte complex si cronofag, uneori. Daca va place vreuna dintre piesele expuse, va stau la dispozitie. Puteti vedea mai multe fotografii ale ceasurilor, precum si piese expuse doar unui anumit public, pe site-ul meu personal, a carui adresa, din motive de loialitate fata de portalul pe care ne aflam, nu v-o pot scrie aici, dar o puteti deduce :)


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Revista
720 lei
Alessi
150 lei
Yema
450 lei
Olivia
600 lei