ceas Ancre automatic, mecanism foarte rar Durowe 611 (cel mai subţire automatic german !)

CEAS BARBATESC ANCRE Inscris de Ceasornicar
450 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Ancre este echipat cu un excelent şi rar întîlnit astăzi mecanism Durowe INT 611 cu 25 de rubine, secundar central şi calendar. Raritatea este dată de faptul că acest tip de mecanism a fost produs timp de numai trei ani, între 1967 şi 1970, la vremea aceea fiind cel mai subţire automatic german cu calendar ! Ceasul are diametrul de 40 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 4,8 mm. Balansierul tip lis cu amortizoare Incabloc execută 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 33 de ore. Data se schimbă progresiv între ora 21 şi ora 0. Capacul spate, din oţel, are ştanţat logo-ul mărcii. Carcasa, geamul şi cadranul sînt în stare impecabilă. Rotorul automatului este decorat în manieră tipic teutonă şi inscripţionat „Duromat”. Prin precizia de execuţie a mecanismului şi prin calitatea finisajelor, specific germană, acest ceas se ridică la un nivel similar celor elveţiene din aceaşi perioadă. Funcţionează şi astăzi la secundă !

Marca Ancre aparţinea manufacturii germane Bifora, care va ramîne în istoria orologeriei mondiale cu primul mecanism in house proiectat şi realizat integral în Germania ! Istoria companiei începe în jurul anului 1900, cînd Bifora Uhren GmbH, cu sediul în localitatea germană Schwäbisch Gmünd, este înregistrată de fondatorul Josef Bidlingmaier, mai întîi ca bijuterie apoi ca producţie de carcase pentru ceasuri. În 1918, cei 70 de angajaţi ai firmei produceau ceasuri de mînă complete, cu mecanisme elveţiene şi cu un mare număr de alte componente produse în atelierele proprii. Abia în 1928 reuşeşte acesta să pună la punct un mecanism propriu, calibrul 2025, primul mecanism mecanism german pentru ceasuri de mînă fabricat in house ! Din acel moment Bifora începînd să fie privită ca un rival serios de către companiile orologere de renume, atît din Germania cît şi din Elveţia. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, ceasurile Bifora au intrat în dotarea flotei germane, unde erau folosite de ofiţerii de cart şi de cei de punte, astfel: ofiţerii flotei civile au primit ceasuri cu cadran argintiu, iar ofiţerii florei militare cu cadran negru. În anii ’50 Bifora devine unul dintre cei mai mari producători de ceasuri din Germania. În 1951 este lansat Bifora 103 AUT, primul calibru automatic german ! După moartea lui Josef Bidlingmaier la finele anilor ’70, manufactura a dat faliment, fiind cumpărată în 1978 de către omul de afaceri indian Hiranand Gajria, fost reprezentant Bifora pentru Orientul Mijlociu. În 2006 Bifora a revenit la origini, fabrica din Schwäbisch Gmünd şi-a redeschis porţile iar glorioasele tradiţii ale orologeriei germane au fost reluate.

Mecanismele Durowe, una dintre firmele de prestigiu ale industriei orologere germane, sînt proprietatea lui Jörg Schauer, care mai deţine deasemenea şi binecunoscuta marcă de ceasuri Stowa.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 03 September 2016 Actualizat: 06 February 2017 Vizualizari: 508
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 674
Anunturi marcate ca vandute: 474
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Inca nu exista comentarii.


Adauga comentariul tau:


Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Bradley
410 lei
Raketa
305 lei
mudu
400 lei
Wostok
160 lei
Candino
660 lei