ceas Arnold (Bulova) extraplat (doar 7,5 milimetri, cu tot cu geam !), mecanism ETA 2409, calendar bicolor

CEAS BARBATESC BULOVA Inscris de Ceasornicar
910 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Arnold extraplat este echipat cu un mecanism ETA 2409 în varianta cu 21 de rubine (a fost produs şi într-o variantă cu 17 rubine), secundar central şi calendar. Ca o particularitate, calendarul este bicolor: o zi cu negru, una cu roşu. Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 25,6 mm diametru şi 3,6 mm înălţime. De altfel, ceasul are o grosime de numai 7,5 milimetri, cu tot cu geam ! Balansierul de dimensiuni mari, prevăzut cu amortizoare antişoc Incabloc, bate cu 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o serioasă rezervă de putere de 47 de ore. Mecanismul este curat şi perfect funcţional. Capacul spate, din oţel, este în stare perfectă, cu seria 85239 gravată manual. Carcasa fabricată de Adolphe Gerber-Morgenthaler (A. Gerber SA, A.G.M. - poanson de meşter, pe lateralul ansei de la ora 5), companie specializată cu sediul în Biel încă din 1938, este placată cu aur, în stare excelentă. Cadranul în stare perfectă, cu indecşi şi indicatoare aurii, este un exemplu de minimalism. Fotografiile n-au reuşit să surprindă nici pe jumătate frumuseţea acestui ceas.

Prima înregistrare a brandului Arnold aparţine Rovano SA, cu sediul în Biel (poanson de fabricant pe lateralul ansei de la ora 2). Micuţa companie a fost preluată ulterior de prestigioasa Bulova, atrasă de frumuseţea şi delicateţea ceasurilor ce ieşeau din atelierele Rovano. Istoria celebrei mărci Bulova datează din 1875 şi începe cu un mic magazin de bijuterii deschis în Maiden Lane, New York, de către Joseph Bulova, un tînăr emigrant din regiunea cehă Boemia, în vîrstă de numai 23 de ani. În 1912 se inaugurează prima fabrică de ceasuri Bulova din Elveţia, situată în Bienne. În timpul celor două Războaie Mondiale, puteai rămîne pe linia de plutire doar datorită unei politici economice flexibile, aşa că Bulova a început să producă ceasuri pentru soldaţi. Aceasta a fost responsabilitatea lui Ardè Bulova, fiul fondatorului fabricii, care s-a alăturat afacerii tatălui său şi a moştenit imperiul orologer al lui Joseph Bulova după moartea acestuia în 1935. În 1923 compania perfectează un concept revoluţionar în industria de ceasuri, prin standardizarea totală a pieselor. Astfel, pentru prima dată în lume, fiecare piesă a unui ceas Bulova este interschimbabilă cu aceeaşi piesă din orice alt ceas Bulova. Acest lucru a schimbat total partea de service a industriei orologere. După inventarea Accutron, Bulova devine curînd primul brand din lume care oferea o garanţie scrisă pentru o precizie de 1 minut pe lună ! Preşedintele Johnson declară oficial modelul Accutron drept ceasul oferit cadou înalţilor oaspeţi la Casa Albă ! Compania a sprijinit permanent proiectele riscante, cu unicul scop de a apărea pe prima pagină a ziarelor. Astfel, Bulova Watch Company a fost cea care a făcut prima reclamă radio din lume, în 1926, iar Ardè Bulova a oferit un premiu de 1.000 de dolari pilotului care reuşea să zboare singur, fără escală, peste Atlantic. Premierele au continuat cu producerea primelor ceasuri electrice în 1931 şi cu producerea primei reclame de televiziune din lume, în 1941. Tot Bulova a inventat, în 1960, ceasul cu foto-cronometru. În anii ’60 Bulova a fost implicată în cursa spaţială pentru desemnarea primului ceas care va aseleniza pe Lună. Rivalul lor pentru această adevărată aventură a fost Omega, care a şi cîştigat cursa deoarece Bulova n-a reuşit să garanteze 100% rezistenţa la praf. Bulova a devenit parte a corporaţiei Loews în 1979, iar în 2002 a decis să înceapă cucerirea pieţei europene de ceasuri şi şi-a mutat sediul central de la New York în orăşelul elveţian Frieburg. Bulova este astăzi una dintre cele mai puternice şi prestigioase firme în industria mondială de ceasuri.

Ceasul este într-o foarte bună condiţie tehnică şi estetică. Face parte din colecţia personală şi se livrează împreună cu cureaua de prezentare. Transportul revine cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 decembrie 2023 Actualizat: 20 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Almaz
700 lei
Tourist
410 lei
Roamer
405 lei