ceas Aurore Luxe, mecanism FE 140-1 A

CEAS BARBATESC AURORE Inscris de Ceasornicar
350 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Aurore Luxe este echipat cu un mecanism FE 140-1 A cu 17 rubine, secundar central și calendar, fabricat în anii ’70 (cel mai probabil între 1975 și 1977). Mecanismul are diametrul de 25,6 mm și înălțimea de 4,5 mm, iar ceasul are dimensiunile de 37x36 mm și distanța între anse de 19 mm. Balansierul tip lis cu amortizoare France Ebauche bate cu 21.600 de alternanțe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o impresionantă rezervă de putere de 48 de ore ! Cadranul în tonuri de ocru și auriu, subliniat de indecșii orari și indicatoarele albe, se potrivește perfect cu carcasa placată cu aur (marcaj pe lateral, la ora 3). Acest ceas este un cadou ideal pentru cineva care se numește Aurora sau Aura. Va sublinia perfect individualitatea proprietarei !

Aurore face parte din pleiada mărcilor apărute în peisajul orologer franțuzesc, via Elveția, de o calitate excelentă, dar despre care au rămas foarte puține date. Marca a fost înregistrată de emigrantul grec Apostol Stavidris în martie 1928, cu sediul la Bordeaux. Este posibil ca brandul să fi fost preluat din Elveția, acolo unde sub numele Aurore produceau ceasuri atît Fabrique d’Ebauches Bernoises SA Montres Aurore (cu sediul în Villeret), cît și Bourquin & Wermeille (în fabrica din Saint-Imier) sau asocierea Aureole Watch Co. M. Choffat & Cie. Ph. Wolf Aureole & Vertex SA cu sediul în La Chaux-de-Fonds). De asemenea, celebrul fabricant Albert Didisheim & Freres înregistrase marca Aurore încă din 1889 !

Producătorul mecanismului, conglomeratul France Ebauches, a luat naștere în 1965 prin fuziunea a cinci dintre cei mai importanți fabricanți francezi de mecanisme: Ébauche Cupillard, FEMGA (Fabrique d'Ebauche de Montres Genevois et d'Annemasse), Fernand Girardet et fils S.A., JH Jeambrun și Technic Ébauche S.A. (TE). La apogeul său, France Ebauches producea 50% din totalul producției franceze de calibre orologere, fiind considerat cel mai mare fabricant european de mecanisme și al 6-lea mare fabricant mondial în domeniu.

Ceasul face parte din colecția personală și este într-o stare tehnică și estetică foarte bună. A fost verificat și reglat recent, dar recomandăm totuși o revizie completă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 30 august 2014 Actualizat: 27 februarie 2024 Vizualizari: 1642
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Mondia
850 lei
Lanco
570 lei
Atlantic
750 lei
Svet
585 lei
Bifora
880 lei