ceas automatic Orient, mecanism 55941, calendar asimetric

CEAS DAMA ORIENT Inscris de Ceasornicar
200 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Orient automatic, de damă, este echipat cu un mecanism in house Orient 55941 cu 21 de rubine, secundar central şi dublu calendar asimetric, cu ziua în două limbi de circulaţie internaţională, engleză şi germană. Mecanismul are armare dublă, atît automatic cît şi prin întoarcere manuală. Ambele calendare sînt cu setare rapidă din remontoar: acesta se trage în poziţia unu şi prin rotirea spre înainte se schimbă ziua, iar prin rotirea spre înapoi se schimbă data. Ceasul are dimensiunile de 29x21 mm şi distanţa între anse de 10 mm. Balansierul lis din glucydur prevăzut cu amortizoare Diashock efectuează 21.600 de bătăi pe oră. Resortul asigură, complet armat, o rezervă de mers de 40 de ore. Carcasa este din oţel, în stare foarte bună, iar geamul este din cristal. Cadranul de culoare neagră este inscripţionat la ora „6” cu Japan BK NQX2 – L00 T. Capacul spate, din oţel, este pe filet, cu garnitura originală de etanşare şi seria KY NQ1M-00 CA. Ceasul este rezistent la apă 50 de metri. Brăţara este originală, cu logo-ul şi semnătura firmei pe închizătoare, iar remontoarul este şi el cel original. Indecşii orari şi indicatoarele sînt luminescente, cu fosforul în stare perfectă (vezi foto 7). Particularitatea acestui mecanism este calendarul asimetric: ziua şi data sînt separate, ziua în dreptul orei „9” şi data în dreptul orei „3”; acest lucru înseamnă o complicaţie suplimentară, deoarece există două discuri separate pentru calendar, fiecare dintre ele acţionate de un selector diferit.

Istoria companiei Orient începe în 4 martie 1901, cînd Yoshida Segoro pune bazele firmei Yoshida Watch Shop în cartierul Ueno din Tokyo, vînzînd ceasuri importate. După 50 de ani firma lui Segoro se transformă în Tama Keiki Co., iar producţia de ceasuri va demara la fabrica din Hino. În 1951, Tama Keiki îşi schimbă numele în Orient Watch Co. Ltd, nume sub care devine celebră. După modele din ce în ce mai performante, în 1965 iese pe piaţă unul dintre cele mai reprezentative modele ale companiei, Multi-Year Calendar. Doi ani mai tîrziu, Orient lansează modelul Fineness, la vremea aceea cel mai subţire ceas din lume. La începutul anilor '70, cînd majoritatea producătorilor se reprofilau spre ceasurile cu quartz, Orient a continuat să facă ceea ce se pricepea cel mai bine: ceasuri automatice. De altfel, compania este renumită tocmai pentru înaltul nivel calitativ al mecanismelor sale automatice. În 2009 Orient se afiliază la Seiko Epson Corporation, operînd în continuare ca entitate individuală dar producînd cu precădere mai mult componente de computer decît ceasuri. Logo-ul Orient este format din doi lei care ţin între ei o coroană: leul din stînga reprezintă compania, cel din dreapta reprezintă partenerii companiei, iar coroana din centru reprezintă clientul. De-a lungul timpului compania japoneză a stabilit mai multe premiere: în 1956 a fost lansat modelul Orientstar Dynamic – primul ceas la care secundarul nu se mai afla într-un cadran separat. La scurt timp după aceea, secundarul central a devenit un standard în industria ceasurilor; în 1964 apare Grand Prix 100 – mecanismul cu cele mai multe pietre pretioase (89 rubine si 11 safire) şi lista ar putea continua.

Ceasul arată mult mai bine în realitate şi funcţionează bine, dar recomandăm o revizie deoarece merge puţin înainte. Se livrează cu brăţara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 November 2016 Actualizat: 19 February 2018 Vizualizari: 725
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 720
Anunturi marcate ca vandute: 548
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Slava
200 lei
arctos
350 lei
Roxy
360 lei
Raketa
510 lei
Citizen
165 lei