ceas Avia blue dial, mecanism FHF 96

CEAS BARBATESC AVIA Inscris de Ceasornicar
350 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Avia este echipat cu un mecanism FHF 96 cu 17 rubine, armare manuală şi secundar central. Acest mecanism a stat la baza altor mecanisme, cum ar fi Dugena 982 sau Gruen 542SS. Ceasul are dimensiunile de 35x39 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are 26 de mm diametru şi o înălţime de 4,5 mm. Balansierul lis prevăzut cu amortizoare Incabloc are o frecvenţă de 18.000 bph, iar arcul motor din elynvar asigură, complet armat, o funcţionare de 48 de ore. Capacul spate cu seria 11134 este din oţel şi este în stare excelentă (foto 3 şi 5). Carcasa cromată este în stare foarte bună. Cadranul are o frumoasă culoare albastru sepia, pusă în valoare şi de indecşii orari şi indicatoarele argintii.

Colecţionarii de ceasuri de epocă au întîlnit destul de frecvent marca elveţiană de ceasuri Avia (Fabrique de montres DEGOUMOIS S.A., La-Chaux-de-Fonds). Aceasta a avut un impact foarte mare asupra industriei orologere, prin declanşarea aşa numitei „revoluţii digitale” care a dus ceasurile mecanice aproape în moarte clinică. Istoria Avia merge înapoi în anul 1887, cînd H.V. Degoumois s-a stabilit în orăşelul La-Chaux-de-Fonds, unde şi-a deschis primul atelier de orologerie. Compania s-a mutat apoi la Neuchâtel în 1933, marca Avia fiind înregistrată oficial de către Degoumois pe 30 ianuarie 1937. A fabricat ceasuri de înaltă calitate, de-a lungul existenţei furnizînd ceasuri şi mecanisme pentru mărci faimoase, incluzînd Wittnauer & Co. sau Ball Watch Company. Acest lucru atestă calitatea incontestabilă a ceasurilor Avia. De altfel, Avia a mai fabricat ceasuri şi sub brandul Corvette (acesta ajungînd ulterior în portofoliul Omega). Fabrica AviaDegoumois a cunoscut un succes foarte mare cu linia de ceasuri militare produse între 1940 şi1960 pentru armata britanică. În 1969, proprietarul de atunci al fabricii de ceasuri Avia, un industriaş din Neuchâtel care mai deţinea şi mărcile Helvetia şi Fleurier îşi trece în portofoliu şi brandul Silvana, rezultînd o nouă firmă, Avia & Silvana S.A. Curînd, aceasta a fost înglobată în holdingul Societe des Garde-Temps S.A. (SGT), un conglomerat care ajunsese să deţină diverse mărci de prestigiu în industria orologeră. În 1968 Avia intrase într-un consorţiu format din şase manufacturi elveţiene de ceasuri, printre care Invicta şi Sandoz, asociere care cumpără apoi firma de ceasuri Waltham. Acest consorţiu a dezvoltat primul ceas quartz digital cu afişaj LCD (liquid crystal display) şi l-a dezvăluit lumii în martie 1972, cu ocazia tîrgului de la Basel. Impactul acestei descoperiri a fost dramatic, semnificaţia fiind că ceasuri capabile de o precizie de neegalat puteau fi produse în masă. Invenţia a stîrnit o furtună atît de mare în lumea orologeră încît ceasurile mecanice aproape că au fost îngropate. Popularitatea ceasurilor digitale Avia era atît de mare încît un advertorial al acestei mărci apare pe coperta Horological Journal în 1975. Gigantul american Fossil a cumpărat în 2001 de pe bursă pachetul majoritar al Avia şi de atunci marca aparţine acestei firme.

Ceasul face parte din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Revizia a fost făcută în 2020 la un atelier profesionist. Se livrează cu cureaua de prezentare. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 15 martie 2020 Actualizat: 23 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Technos
250 lei
Viceroy
60 lei
Pobeda
300 lei
Zaria
315 lei