ceas Berios mecanism Anton Schild 1950-51

CEAS BARBATESC BERIOS Inscris de Ceasornicar
302 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Berios este echipat cu un mecanism Anton Schild AS 1950/51 cu 17 rubine, secundar central și calendar, fabricat în anii ’70 (cel mai probabil între 1965 și 1970). Mecanismul are diametrul de 25,6 mm și înălțimea de 4,5 mm, iar ceasul are dimensiunile de 39x40 mm și distanța între anse de 20 mm. Balansierul tip lis cu amortizoare Incabloc bate cu 21.600 de alternanțe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 46 de ore. Punțile superioare ale mecanismului sînt decorate cu Côtes de Geneve. Cadranul argintiu este subliniat de secundarul orange. Capacul spate, din oțel, este pe filet și are seria 3116. Indecșii orari și indicatoarele sînt luminoase, cu fosforul în stare bună (vezi foto 5). Ceasul funcționează foarte bine.

Berios, o marcă bine cotată în anii ’70, ale cărei divere din acea perioadă (în anii ’70 Berios a lansat, în colaborare cu celebra firmă Squale, ceasuri rezistente la 40-50 de atmosfere în apă) se vînd astăzi cu sute de euro pe e-bay, a fost înregistrată în anii 1900 ca A. & A. Gilomen SA (Adolf & Albert Gilomen Freres, firmă înregistrată încă dinainte de primul război mondial). A mai produs ceasuri sub brandurile Euron, Gil, Jey-Kar, Lexliowar, Malakan, Midland, Thuya și altele, transformîndu-se ulterior, prin asociere cu alte firme, în Heloisa SA / Gilomen & Cie. SA (producător, printre altele, al mărcii Radiant Blumar, de înaltă calitate la vremea aceea). AS (Anton Schild) este una dintre cele mai vechi firme de producție a mecanismelor de ceas din Elveția. A fost înființată în 1852 în Grenchen de doi pasionați, Anton Schild și Joseph Girard, sub numele de “Girard Freres & Harry” și restructurată de Urs Schild în 1856 sub numele “Dr.Girard & Schild”. Fabrica s-a extins an de an, iar în 1906 s-a format societatea în comandită “Eterna Werke, Brothers Schild & Co”. În 1932 compania este împărțită în două companii cotate separat la bursă: “Eterna SA” care produce ceasuri de precizie și “ETA SA” specializată numai pe producția de piese și calibre.

Ceasul provine din colecția personală și este într-o bună stare tehnică și estetică. Funcționează foarte bine. Revizia completă (demontat piesă cu piesă, curățat mecanic, chimic și ultrasonic, montat și uns cu ulei elvețian Moebius) a fost făcută acum cîteva luni la Vaisler Horology. Se livrează cu brățara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 14 septembrie 2014 Actualizat: 01 martie 2024 Vizualizari: 2129
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Sekonda
430 lei
REWEL
600 lei
EDOX
760 lei
Slava
585 lei
KOLOS
220 lei