ceas Berios mecanism Anton Schild 1950-51

CEAS BARBATESC BERIOS Inscris de Ceasornicar
252 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Berios este echipat cu un mecanism Anton Schild AS 1950/51 cu 17 rubine, secundar central și calendar, fabricat în anii ’70 (cel mai probabil între 1965 și 1970). Mecanismul are diametrul de 25,6 mm și înălțimea de 4,5 mm, iar ceasul are dimensiunile de 39x40 mm și distanța între anse de 20 mm. Balansierul tip lis cu amortizoare Incabloc bate cu 21.600 de alternanțe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 46 de ore. Punțile superioare ale mecanismului sînt decorate cu Côtes de Geneve. Cadranul argintiu este subliniat de secundarul orange. Capacul spate, din oțel, este pe filet și are seria 3116. Indecșii orari și indicatoarele sînt luminoase, cu fosforul în stare bună (vezi foto 5). Ceasul funcționează foarte bine.

Berios, o marcă bine cotată în anii ’70, ale cărei divere din acea perioadă (în anii ’70 Berios a lansat, în colaborare cu celebra firmă Squale, ceasuri rezistente la 40-50 de atmosfere în apă) se vînd astăzi cu sute de euro pe e-bay, a fost înregistrată în anii 1900 ca A. & A. Gilomen SA (Adolf & Albert Gilomen Freres, firmă înregistrată încă dinainte de primul război mondial). A mai produs ceasuri sub brandurile Euron, Gil, Jey-Kar, Lexliowar, Malakan, Midland, Thuya și altele, transformîndu-se ulterior, prin asociere cu alte firme, în Heloisa SA / Gilomen & Cie. SA (producător, printre altele, al mărcii Radiant Blumar, de înaltă calitate la vremea aceea). AS (Anton Schild) este una dintre cele mai vechi firme de producție a mecanismelor de ceas din Elveția. A fost înființată în 1852 în Grenchen de doi pasionați, Anton Schild și Joseph Girard, sub numele de “Girard Freres & Harry” și restructurată de Urs Schild în 1856 sub numele “Dr.Girard & Schild”. Fabrica s-a extins an de an, iar în 1906 s-a format societatea în comandită “Eterna Werke, Brothers Schild & Co”. În 1932 compania este împărțită în două companii cotate separat la bursă: “Eterna SA” care produce ceasuri de precizie și “ETA SA” specializată numai pe producția de piese și calibre.

Ceasul provine din colecția personală și este într-o bună stare tehnică și estetică. Funcționează foarte bine. Revizia completă (demontat piesă cu piesă, curățat mecanic, chimic și ultrasonic, montat și uns cu ulei elvețian Moebius) a fost făcută acum cîteva luni la Vaisler Horology. Se livrează cu brățara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 14 September 2014 Actualizat: 02 February 2017 Vizualizari: 1920
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 684
Anunturi marcate ca vandute: 486
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Redox - 15 September 2014
Raporteaza Adolf Schild mai exact.
owner - 15 September 2014
Raporteaza Anton Schild, acesta este fondatorul firmei, redenumita mai tirziu de Urs si Adolf ;)
Redox - 17 September 2014
Raporteaza Ceasul despre care este vorba este un A. Schild care este Adolf Schild. Anton nu mai era din 1906 si nu a semnat niciodata A. Schild. Era Schild freres. Cu siguranta acest Berios nu are nici in clin nici in maneca cu Anton Schild.
owner - 17 September 2014
Raporteaza Cu Anton probabil ca n-are, doar era decedat de ceva vreme, era logic si dupa anul de fabricatie, insa firma asa s-a numit, iar mecanismul este un AS, orice s-ar spune. Si inca unul chiar bun :)
colectionar - 18 September 2014
Raporteaza A.S. vine de la Anton Schild ! Mecanismele firmei au fost botezate A.S. nu de la Adolf, cum gresit cred unii, ci in onoarea si in memoria tatalui celor doi frati, Anton Schild ! Pentru documentare puteti citi cu atentie “Swiss Timepiece Makers 1775-1975” de Kathleen H. Pritchard, daca va permiteti sa dati circa 1000 de euro pe cele doua volume :D Firma s-a numit altfel, da, dar A.S. a fost stabilit in onoarea si in memoria fondatorului !


Adauga comentariul tau:


Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Luch
170 lei
Volna
400 lei
Orex
258 lei
Seiko
665 lei (rezervat dl. C. !)
Tanus
240 lei