ceas Breil Botticelli NOS, mecanism Durowe 1980 (baza AS 1977-5) fabricaţie... 1980

CEAS DAMA BREIL Inscris de Ceasornicar
250 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Breil Botticelli este echipat cu un mecanism Durowe 1980 cu 17 rubine şi armare manuală fabricat, culmea coincidenţei, în 1980 :D ! De fapt, acest mecanism este derivat dintr-o bază AS 1977-5 modificat de Durowe. Din acest mecanism a fost dezvoltat şi Dugena 2133. Ceasul are dimensiunile de 18x22 mm şi distanţa între anse de 12 mm, iar mecanismul are dimensiunile de 13x15,2 mm şi înălţimea de 3,55 mm. Balansierul lis, prevăzut cu amortizoare Incabloc, bate cu 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o impresionantă pentru un ceas atît de mic rezervă de mers de 44 de ore. Ceasul este NOS, are încă eticheta originală ataşată. Capacul spate, din oţel, are stickerul original lipit. Cureaua este şi ea originală Breil, din piele de şopîrlă. Cadranul simplu, cu indecşi şi indicatoare aurii, este încadrat de carcasa stil Rococo placată cu aur (marcaj lîngă remontoar), cu placajul în stare perfectă. Remontoarul are un cabochon dintr-o piatră de onix. Colectia Breil Botticelli este dedicată marelui pictor renascentist Sandro Botticelli (1445–1510), cercetător atent al sufletului omenesc. Frumusețea și grația figurilor create de el, precizia liniilor și redarea mișcării fac din lucrările sale o operă inegalabilă.

Un meşter ceasornicar de la începutul secolului XX, pe numele său Innocente Binda, visa să revoluţioneze istoria orologeriei. Nu era doar un ceasornicar obişnuit, perfect în măiestria lui, ci şi un visător care a avut o viziune în revigorarea modei pe termen lung în materie de ceasuri. Şi-a început afacerea în 1906, într-o localitate de pe malul lacului Maggiore, la graniţa dintre Italia şi Elveţia. Pe măsură ce clientela s-a extins, s-a mutat mai aproape de Milano, oraşul modei şi stilului. El şi echipa sa de ceasornicari au crezut tot timpul în inovaţie şi tehnologie, combinate cu designul ceasurilor. Povestea ceasurilor Breil porneşte în 1937, în acelaşi an firma lansînd şi o serie foarte mică de cronografe. Călătoria de neoprit, plină de succes, a ceasurilor Breil, începuse deja. În 1956 proprietarul mărcii a iniţiat o neobişnuită acţiune de promovare: a aruncat din Turnul Eiffel cîteva modele de ceasuri, pentru a demonstra că după o cădere de 302 metri acestea sînt complet funcţionale. Ceasurile Breil au rămas totuşi necunoscute o lungă perioadă de timp, pînă cînd, în anii ’90, noii proprietari decid să mute producţia în Italia; în 1994, Breil a fost un val tsunami care a acoperit totul şi în cîţiva ani a atins o popularitate de nivel mondial ! În reclamele din acei ani, compania a lansat o linie de ceasuri bărbăteşti dar care erau promovate de femei celebre: Monica Bellucci, Shana, Carré Otis, Jessica Alba, Charlize Theron, au fost modelele acestei campanii. În octombrie 2007, producţia de ceasuri Breil a revenit în Elveţia, unde au fost deschise noi linii de ansamblare. Ceasurile fashion, în general, nu aveau precizie şi excelenţă tehnică, iar ceasurile elveţiene erau de neegalat în tehnologie şi precize, dar le lipseau multe elemente de stil şi eleganţă. Ceea ce a făcut Innocente Binda a fost să combine aceste lucruri, adică să amestece arta cu tehnologia ! Brandul Breil este astăzi strîns legat de lumea luxului şi a eleganţei, personificînd dorinţe, vise şi un stil de viaţă modern. Ca şi alte mărci de LifeStyle, oferă o gamă largă de ceasuri elveţiene, iar în acest caz este vorba numai de rafinatul stil italian, combinat cu calitatea elveţiană, nu de glamour şi teatru.

Ceasul provine din colecţia personală şi este NOS. Se livrează cu cureaua originală, din piele de şopîrlă, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 30 November 2016 Actualizat: 23 February 2017 Vizualizari: 199
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 684
Anunturi marcate ca vandute: 486
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Inca nu exista comentarii.


Adauga comentariul tau:


Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Aurore
180 lei
Prim
250 lei
Montine
330 lei
Bifora
255 lei
Seiko
1.800 lei