ceas Buler automatic, gen diver, stare perfectă, mecanism Baumgartner 1582 CLD

CEAS BARBATESC BULER Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest frumos şi arătos ceas Buler este dotat cu un mecanism Baumgartner BFG 1582 CLD în varianta de top cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în versiuni cu 1 rubin), secundar central şi calendar, fabricat aproximativ în 1969-1970. Mecanismul are eşapament pin-lever, patentat de Georges Frederic Roskopf în 1867 (ideea aparţine însă ceasornicarului francez Louis Perron în 1798, redescoperită şi patentată de celebrul ceasornicar parizian Louis-Gabriel Brocot în 1823 şi sugerată lui Roskopf de către Jules Grossmann). Ceasul are diametrul 43 mm şi distanţa între anse de 20 mm, iar mecanismul are diametrul de 30,7 mm şi înălţimea de 7,3 mm. Balansierul tip lis, prevăzut cu amortizoare antişoc Novodiac, bate cu 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 44 de ore. Capacul spate, pe filet, cu formă specială dodecagonală, este din oţel şi este ştanţat cu seria 1370 AC şi "guaranteed 6 ATM tested". Carcasa solidă este completată de bezelul rotativ bidirecţional, cu o deosebită culoare bordo, şi de coroniţa în stare perfectă. Cadranul este în stare NOS, inscripţionat cu numele şi logo-ul mărcii şi cu rezistenţa la apă "6 ATM". Indecşii orari şi indicatoarele sînt luminescente, cu fosforul în stare foarte bună (vezi foto 8). Este un ceas masiv, a cărui grosime totală (cu tot cu geam) ajunge la aproape 15 mm.

Buler SA a fost înfiinţată în 1945 de fraţii Charles şi Albert Buhler, ca parte a conglomeratului SSIH Group (Société Suisse de l'Industrie Horlogère), cu head quarter-ul la Lengnau. În 1954, compania cu un personal format din 15 persoane ce produceau piese orologere în micul atelier din Oelestrasse era condusă de Walter Rufli. Pentru că cererea era mare dar era dificil să extindă producţia micului atelier, Buler deschide în 1956 o nouă capacitate de producţie în orăşelul Solothurn din munţii Jura. Aici se produceau ceasuri de înaltă calitate, iar Buler a devenit rapid cunoscută în peste 65 de ţări. Din 1957, compania a început să fabrice şi ceasuri mecanice la preţuri accesibile. Cu toate acestea, cererea de ceasuri a început să crească în 1960, însă compania nu a reuşit să crească suficient volumul producţiei şi a fost nevoită să ia decizia importantă de a extinde încă o dată capacităţile de producţie deschizînd încă o fabrică. Au fost deschise noi ateliere şi birouri, iar la mijlocul anilor '60 Buler lansa ceasuri originale şi exclusive fabricate după cele mai noi tehnologii. Sum motto-ul "munca în echipă este pe locul unu", meşteşugul meşterilor ceasornicari Buler a dus la un succes foarte mare într-o perioadă foarte scurtă de timp. Începînd cu 1970 manufactura a început fabricarea de ceasuri automatice, iar în 1990 au lansat modelele Ocean Conqueror şi Sea Legend, din oţel, cu geam din cristal safir, rezistente 200 de metri la apă, care au adus brandului faima mondială. La ora actuală, Buler este sponsor al unor echipe de fotbal şi al unor curse auto internaţionale.

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, din piele maro, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pt. ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 mai 2019 Actualizat: 11 februarie 2020 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 969
Anunturi marcate ca vandute: 646
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Arval
905 lei
Roamer
175 lei
Tourist
460 lei
Tissot
1.565 lei
Wostok
950 Lei (rezervat dl. O.C. !)