ceas Camy Sea Club Geneva Superautomatic, mecanism ETA 2783 cu 25 de rubine

CEAS BARBATESC CAMY Inscris de Ceasornicar
640 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Camy Sea Club Geneva Superautomatic este echipat cu un mecanism ETA 2783 în varianta de top cu 25 de rubine (a fost produs şi în variante cu 17 sau 21 de rubine), secundar central şi calendar, produs numai între anii 1969 şi 1976. Acest tip de mecanism, cu şuruburi albastre, fabricat de-a lungul timpului în 16 variante, cu diverse îmbunătăţiri, a stat la baza altor mecanisme, cum ar fi Dugena 3346 sau Certina 25-011. Ceasul are dimensiunile de 38 x 41 mm şi distanţa între anse de 19 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 5,2 mm. Balansierul lis cu spirală tip Breguet prevăzut cu amortizoare Incabloc execută 21.600 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 45 de ore. Carcasa ceasului este integral din oţel, la fel ca şi capacul spate; ambele sînt în stare excelentă. Capacul spate este pe filet şi este gravat cu logo-ul Camy (o rîndunică stilizată) şi cu numărul de serie 7483. Mecanismul poartă şi el logo-ul Camy, iar rotorul este finisat cu Cotes de Geneve. Data, situată într-o apertură la ora 3, este cu setare rapidă din poziţia 1 a remontoarului. Cadranul este impecabil, NOS ! Remontoarul este original, marcat cu numele companiei (vezi foto 5). Un ceas excelent conservat, un cadou deosebit pentru cineva care se numeşte Camelia sau pentru cineva aflat într-o relaţie deosebită cu Camelia :D.

CAMY („CAMY Watch Co. Ltd, Stroun Freres S.A., Genève) este o companie despre care se ştiu prea puţine, deşi ceasurile produse de aceasta au constituit permanent o sursă de admiraţie datorită designului şi inovaţiilor tehnice. Compania are originile în 1913, cînd cei doi fraţi Stroun au înfiinţat în orăşelul elveţian Grenchen prima lor companie. Mai tîrziu şi-au schimbat denumirea în Fabrique d'Horlogerie CAMY - Stroun Freres S.A., avînd mai multe fabrici, una chiar în Geneva. Au produs sub mai multe branduri: Camy, Cronel, Copley, Sputnik, Borea, Stroun Bros sau Stroun Freres ! Au fabricat ceasuri pînă la mijlocul anilor '70, cînd compania şi-a încetat brusc activitatea nu atît în faţa "revoluţiei quartz", atîta vreme cît avea deja în portofoliu un Camy Electric cu mecanism Landeron 4750 (primul mecanism elveţian electric, apărut în 1961 !), cît datorită faptului că în acel an a murit cel care deţinea compania. Un amănunt interesant este că în anii '60-'70 la CAMY au lucrat două nume celebre în orologeria europeană: Simone Bedat (vezi şi ) şi Raymond Weil (care a fost chiar director al firmei Camy), care după plecarea de la CAMY au fondat împreună brandul de lux Raymond Weil. CAMY S.A. a folosit mecanisme de la FHF, ETA, A. Schild sau chiar Baumgartner şi Landeron. Pentru ceasurile lor cu alarmă (variante de mecanisme AS) au fost citaţi în literatura de specialitate atît de Kahlert, Muehe şi Brunner în „WristWatches”, cît şi de Horlbeck în volumul de referinţă pentru aceste ceasuri „Der Armbandwecker | The Alarm Wristwatch”.

Ceasul provine din colecţia personală, arată foarte bine (cu excepţia geamului fisurat la ora 12, dar care se poate uşor înlocui la orice ceasornicar) şi funcţionează perfect. Revizia a fost efectuată în 2016 la Atelierul de Orologerie Adrian Sîrbu (demontat piesă cu piesă, curăţat, montat, uns cu ulei Moebius). Se vinde numai împreună cu ceasul Camy de damă listat alături. Se livrează cu cureaua de prezentare, nouă, din piele albă, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 ianuarie 2020 Actualizat: 22 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Fulton
340 lei
Sputnik
900 lei
Raketa
300 LEI
Accesorii
189 lei
ROYCE
540 lei