Ceas de buzunar C. Lessel cu cilindru fabricat în 1888-1890, carcasă din argint

CEAS BARBATESC CEAS DE BUZUNAR Inscris de Ceasornicar
0084
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Un ceas autentic cu cilindru, fabricat aproximativ în 1888-1890, .................... ................. ..................... .................... .................... ................... .................. În interiorul primului capac apare gravată inscripția "C. Lessel". ........... .............

Născut în 1840 (sau 1841), Charles Lessel a fost ......................... din Halifax. În analele Societății Regale de Muncă și Capital din Canada (1888) Charles Arthur Lessel apare ca fiind ............. ................... ...... ................. ..................... ..................... ................. ................ .................. C. Lessel a fost ..............al „Local 83”, adică Frăția Tîmplarilor și Ebeniștilor din America care s-au stabilit în Halifax în 1885, și unul dintre cei mai abili apărători ai drepturilor ............. .

Ceasul provine dintr-o colecție privată, funcționează dar cu intermitențe, deci recomandăm o revizie. Se livrează ca în fotografii, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are o carcasă solidă este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 27 octombrie 2013 Actualizat: 19 noiembrie 2013 Vizualizari: 1103

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Inca nu exista comentarii.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Start
320 lei
Certina
800 lei
Rotary
700 lei
Altanus
500 lei
Slava
520 lei