ceas Doxa Conquistador by Synchron automatic, mecanism Synchron 520 (derivat din AS 178082) fabricaţie 1970 (rezervat dl. C. !)

CEAS DAMA DOXA Inscris de Ceasornicar
410 lei (rezervat dl. C. !)
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Doxa Conquistador by Synchron automatic, extrem de precis, este echipat cu un mecanism Synchron 520 (derivat dintr-o bază AS 178082) cu 17 rubine, secundar central şi calendar, fabricat în 1970. Data se schimbă automat, exact la ora 0. Ceasul are dimensiunile de 29x28 mm şi distanţa între anse de 13 mm, iar maşinăria are 19,4 mm diametru şi o înălţime de 5,15 mm. Balansierul prevăzut cu amortizoare Incabloc efectuează 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură o rezervă de mers de 38 de ore. Carcasa şi brăţara sînt integral din oţel. Remontoarul este cel original, marcat cu simbolul Synchron (acesta apare şi pe cadran şi pe rotorul de la automat). Capacul spate din oţel, în stare foarte bună, filetat şi cu garnitura originală de etanşare, are ştanţate seriile 520.003.56 şi 682-52. Pe interior, capacul spate este ştanţat cu denumirea producătorului. Cadranul este NOS, cu toate inscripţiile intacte.

Synchron a fost un joint venture între Manufacture de Montres DOXA şi Aubry Frères SA. Ceasurile produse sub sigla Synchron însumau toate calităţile celor două companii şi reprezintă astăzi adevărate mostre de înaltă calitate orologeră.

Fondată în 1889 în inima Elveţiei, Doxa înseamnă „opinie unanim acceptată” în greaca veche. Georges Ducommun (1868-1936), fondatorul brandului Doxa, s-a născut ca al 13-lea copil al unei familii sărace dintr-un mic orăşel elveţian din munţii Jura, numit Le Locle. Pentru a se putea întreţine, el a început să lucreze de mic ca ucenic într-o fabrică de ceasuri. A fost o chestiune de timp pînă să ajungă să iubească mecanismele complicate care l-au făcut celebru peste ani. La numai 20 de ani, Georges Ducommun şi-a deschis propriul atelier de ceasornicărie, dar a fost nevoit să muncească din greu, mergînd uneori pe jos zeci de kilometri pentru a livra ceasurile comandate. El a fost primul care a folosit un mecanism de înaltă calitate cu o rezervă de putere de 8 zile, pe care l-a şi patentat în 1908 iar astăzi este cunoscut ca „Doxa 8 zile” (folosit multă vreme de Bugatti pentru echiparea maşinilor sale de curse). Ceasurile Doxa au intrat în cultura populară şi sînt sinonime astăzi cu calitatea şi precizia.

Casa Aubry Frères a fost înfiinţată în 1917 de către trei ceasornicari din Noirmont şi a produs iniţial unelte pentru manufacturile orologere din regiune, înainte să se lanseze în conceperea de ceasuri complete în 1921. Acest atelier de talie modestă cunoaşte o primă dezvoltare în anii ’30, graţie stabilirii de relaţii comerciale cu West End Company SA, dealer genovez specializat pe pieţele din India şi Orientul Mijlociu. Începînd cu 1935 Aubry Frères îşi creşte capacitatea de producţie şi devine ulterior unul dintre cei mai mari producători de ceasuri, între 1960 şi 1970, sub conducerea lui Marcel Aubry, fiul unuia dintre fondatori. Dificultăţile pieţei orologere de la finele anilor ’70 (inclusiv închiderea pieţei iraniene în 1978) conduc la o criză de reconversie. Aubry Frères este ispitită să preia case orologere insolvabile (Dogma, Ernest Borel, West End, Arthur Dorsaz, Auréole SA etc.), apoi să producă ceasuri de înaltă calitate (prin asocierea cu DOXA în joint venture-ul Synchron) şi să dezvolte roboţi (în cadrul societăţii Espérus). Aceste activităţi prea diversificate se soldează în cele din urmă cu un eşec. La începutul anilor ’90 Henry Aubry vinde compania unor investitori din Hong Kong. Această nouă aventură se încheie cu un eşec sumbru, aşa că răscumpără firma în 1993, înainte de a o închide definitiv în 2001.

Piesa arată excelent şi funcţionează impecabil, la secundă ! Face parte din colecţia proprie şi se livrează cu brăţara de prezentare (foarte frumoasă, din inox, dar de Seiko). La cerere, poate fi înlocuită cu o curea nouă din piele, culoarea la alegerea cumpărătorului. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 November 2016 Actualizat: 06 October 2018 Vizualizari: 1078
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 787
Anunturi marcate ca vandute: 579
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Accesorii
250 lei buc.
Atlantic
460 lei
PRINGEPS
440 lei
Poljot
400 lei