ceas Edox ultraplat, mecanism ETA 901 005 quartz, geam cristal

CEAS BARBATESC EDOX Inscris de Ceasornicar
370 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Edox ultraplat, este echipat cu un mecanism quartz ETA 901 005 cu 4 rubine. Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are dimensiunile de 13x15,15 mm şi înălţimea de numai 2,2 mm. Carcasa este placată cu aur. Capacul spate, din oţel, are seria 21041. Cadranul şi geamul din cristal sînt în stare perfectă, fără zgîrieturi. Ceasul este ultraplat, are doar 5,6 mm grosime, cu tot cu geam !

Edox este un brand independent aparţinînd companiei elveţiene ERA Watch Co Ltd şi fondat în anul 1884 de către Christian Ruefli-Flury (vezi foto 10), un ceasornicar foarte talentat care pune bazele companiei sale în Biel-Bienne, oraş elveţian renumit pentru inginerii ceasornicari. El denumeşte compania nou înfiinţată "EDOX", care în greaca veche înseamnă "oră". Clepsidra stilizată, ca logo al ceasurilor Edox, a fost adoptată în 1900 (vezi foto 11). Datorită calităţii ceasurilor produse, marca a avut un succes fulminant. După al 2-lea Război Mondial, Edox s-a concentrat pe producerea de ceasuri rezistente la apă. Astfel, în 1961 apare celebrul ceas „Delfin”, premiat la acea vreme ca fiind ceasul cu cea mai mare rezistenţă la apă. Edox şi-a extins prezenţa de "cronometror oficial" în lumea sportului, sponsorizînd chiar Jocurile Olimpice din Spania. În urmă cu exact 31 de ani, Victor Strambini a preluat de la ASUAG acţiunile companiei, aceasta devenind de atunci o afacere de familie. Tot în acelaşi an, 1983, compania se mută din Biel-Bienne în Les Genevez din cantonul Jura. În 1988 Edox este premiat de Guiness Book pentru cel mai subţire mecanism mecanic produs vreodată în lume ! Începînd din acel an Edox a început să creeze ceasuri unice, cunoscute pentru calităţile lor tehnice. Din 2007 Edox devine oficial şi exclusiv cronometror al Class One World Powerboat Championship – echivalentul Formulei 1 pe apă.

Ceasul face parte din colecţia personală, arată perfect şi funcţionează foarte bine. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 mai 2019 Actualizat: 16 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Jungfrau
300 lei
Certina
1.450 lei
Glashutte
750 lei
Veryad
250 lei
Cometa
860 lei