ceas elegant Pierre Bonnet Genève, mecanism FHF 69N

CEAS DAMA PIERRE BONNET Inscris de Ceasornicar
195 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest elegant ceas Pierre Bonnet Genève, de damă, este echipat cu un mecanism FHF 69N în varianta cu 17 rubine (a fost produs şi într-o variantă cu 7 rubine). Acest tip de mecanism a fost fabricat fără întrerupere începînd din 1976 pînă în anii ’90 şi este echivalentul calibrelor similare Durowe. Ceasul are dimensiunile de 27x22 mm şi distanţa între anse de 12 mm, iar mecanismului are dimensiunile de 57,3x17,8 mm şi înălţimea de 3,6 mm. Balansierul lis din Glucydur prevăzut cu amortizoare Incabloc bate cu 21.600 de oscilaţii, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o excelentă rezervă de putere de 48 de ore ! Carcasa este placată cu aur, iar cadranul negru decorat cu patru cristale, împreună cu cureaua neagră din piele conferă ceasului un aspect foarte elegant. Remontoarul este şi el decorat cu un cabochon albastru (vezi foto 5).

O lungă istorie care se întinde timp de patruzeci de ani a adus la un moment dat marca Pierre Bonnet în vîrful orologeriei italiene, datorită colecţiilor create atît pentru a îmbina timpul cu stilul cît şi pentru a "îmbrăca" încheietura mîinii cu creaţii de un design unic. Designerul Pierre Bonnet a creat ceasuri şi cronografe inspirate din stilul clasic, atemporal. Companie de familie, Pierre Bonnet îşi avea sediul la Milano, în inima oraşului vechi, pe Via Tortona nr. 4. Unele dintre ceasurile acestei firme italiene sînt aproape nişte bijuterii, căci orologeria italiană a fost mereu tributară modei.

Ceasul este într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. Funcţionează foarte bine. Revizia a fost făcută recent. Se livrează cu tot cu cureaua de prezentare, nouă, din piele neagră, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 13 iulie 2017 Actualizat: 06 martie 2024 Vizualizari: 15
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
ANKRA
380 lei
Lip
400 lei
Accesorii
189 lei
Zaria
400 lei
Kirowskie
600 lei