ceas Eric tip diver, mecanism FE 140-1A

CEAS BARBATESC E.R.C. Inscris de Ceasornicar
750 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Piesa din imagini, ceasul Eric, este echipată cu un mecanism de calitate FE 140-1A cu 17 rubine, secundar central şi calendar. Ceasul are dimensiunile de 40x43 mm şi distanţa între anse de 19 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 4,5 mm. Balansierul lis cu amortizoare Antichoc-102 execută 21.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 45 de ore. Au existat mai multe mecanisme din familia FE 140-1, şi anume 140-1A, 140-1B si 140-1C, fără diferenţe notabile. Capacul spate, din oţel, este filetat, avînd gravată silueta stilizată a unui submarin (vezi foto 6). Indecşii orari şi indicatoarele sînt evidenţiate de cadranul cu note dominante de negru, roşu şi alb. Bezelul cu scală tahimetrică este bidirecţional. Indicatoarele şi indecşii orari sînt puternic fosforescente (inclusiv secundarul !) – vezi foto 4. Carcasa, bezelul, coroniţa şi geamul gros şi bombat din acryl sînt în stare bună. Un "diver" al anilor ’70 care arată şi astăzi foarte bine.

Începînd cu 1949, numele Roth devine sinonim cu precizia şi unicitatea. Cel puţin în vestitul Köln (Germania). Atunci ia naştere Uhren Roth GmbH, casă de orologerie şi bijuterii înfiinţată de ceasornicarul Emmerich Roth. Şi pentru că era o afacere de familie, iar afacerile de familie se numesc aşa pentru că se transmit din generaţie în generaţie, atelierul Roth există şi astăzi. În anii '60 - '70 era dificil să produci mecanisme sau ceasuri fără să ai în spate o fabrică şi zeci sau sute de angajaţi, deci Uhren Roth GmbH importa toate componentele ceasurilor, le asambla loco şi le comercializa sub mărcile proprii. Aşa se explică asemănarea pînă la confuzie a ceasurilor vîndute de Emmerich Roth cu mărci dezvoltate în Elveţia (Premira) sau Franţa (Mortima). Casa Roth a mai comercializat ceasuri şi sub denumirile E.R.C., Emro, Emromatic, Emrotime, Emrox, Korwina, Magnific, Menderes, Rokomatic, Se-Al-Go, Swak, Swyk sau Wembley.

FE este acronimul conglomeratului France Ebauches, cu sediul în Valdahon Doubs, Franţa, care a luat naştere în 1965 prin fuziunea a cinci dintre cei mai importanţi fabricanţi francezi de mecanisme orologere şi care producea 50% din totalul producţiei franceze de calibre orologere. Cele cinci firme de profil care au format FE sînt: Ébauche Cupillard, FEMGA, Fernand Girardet şi fiii S.A., J.H. Jeambrun şi Technic Ebauche SA (TE). La apogeul său, France Ebauches era considerat cel mai mare fabricant european de mecanisme din Franţa şi din Comunitatea Europeană şi al 6-lea mare fabricant mondial în domeniu.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare (necesită înlocuire). Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 decembrie 2023 Actualizat: 21 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Glashutte
100 lei
Junghans
600 lei
Poljot
750 lei