ceas Favre-Leuba Genève Harpoon II Duomatic, foarte rar, calibru FL 1164 (baza Zodiac 86) cu 36.000 de alternanţe !

CEAS BARBATESC FAVRE-LEUBA Inscris de Ceasornicar
2.400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acestă piesă orologeră deosebită, Favre-Leuba Genève Harpoon II Duomatic, beneficiază de un fenomenal mecanism automatic calibru Favre-Leuba 1164, modificat pe baza şi mai celebrului Zodiac 86. Dezvoltat în anii ’60 de un joint development format din Doxa, Eberhard, Favre-Leuba, Zodiac şi Girard-Perregaux, principala particularitate a acestui mecanism este că bate cu 36.000 de alternanţe, performanţă egalată chiar şi astăzi doar de două manufacturi orologere: Seiko şi Zenith ! Iar ceasurile echipate cu mecanisme la 36.000 Ha sînt, astăzi, foarte costisitoare ! O altă caracteristică a acestui mecanism este că fabricantul a sertizat caseta arcului, acestuia fiindu-i aplicată din construcţie o aşa numită „lifetime lubrication” (ungere pe viaţă, neavînd nevoie de ungere niciodată). Mecanismul de faţă este în varianta de top, cu 21 de rubine, secundar central şi dublu calendar, la care se adaugă funcţia de hacksecond (la tragerea remontoarului în poziţia 1 secundarul se opreşte şi el, pentru o mai bună acurateţe la setarea orei). Data este cu setare rapidă, prin apăsarea repetată a coroniţei. Mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi o înălţime de 5,7 mm, iar ceasul are diametrul de 37 mm şi distanţa între anse de 18 mm. Balansierul lis, prevăzut cu amortizoare Incabloc, bate cu 36.600 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de putere de 40 de ore. Familia de mecanisme din care face parte şi FL 1164 (Zodiac 86) are la bază calibrul cu armare manuală Anton Schild 16871688 şi dispune de un regulator Triovis. Acest mecanism are caracteristici tehnice total diferite de orice a fabricat vreodată concurenţa, caracteristici care fac mecanismele Zodiac cu 36.000 de rotaţii, unice în lume ! Capacul spate din oţel (vezi foto 3 şi 8) are gravate în relief numele şi emblema mărcii Favre-Leuba, o clepsidră stilizată, şi poartă seria 76013 şi numărul 269 (exemplarul 269). Carcasa din oţel are remontoarul original, ştanţat cu emblema mărcii (vezi foto 5), aceeaşi clepsidră stilizată care se regăseşte pe cadran şi capacul spate. Cadranul, în stare bună, este argintiu, cu indecşi orari aplicaţi şi luneta vişinie, gradată. O piesă orologeră dificil de găsit astăzi, care are preţuri pe măsură pe pieţele externe.

/>
/>
Favre-Leuba produce ceasuri de 279 de ani, caracterizată printr-un spirit constant de pionierat şi prin dorinţa de a rupe noi bariere. Prin neabătuta urmare a excepţionalului. Prin creativitate genială şi excelenţă tehnică. Piese orologere extrem de funcţionale şi de fiabile, pentru cei care cuceresc noi frontiere. Ceea ce a început în 1737 într-un mic atelier de orologerie este acum o pictogramă în lumea măsurării timpului.

În 1718, Abraham Favre, fondatorul mărcii Favre-Leuba, s-a hotărît peste noapte să se apuce de orologerie. Zis şi făcut. Şi pentru că pe vremea aceea nu existau ateliere de ceasornicărie la tot pasul, biserica din La Chaux-de-Fonds a devenit centrul complicatei arte a orologeriei. În 1737 marca elveţiană Favre-Leuba a fost oficial înregistrată şi astfel a devenit una dintre primele manufacturi elveţiene de ceasuri. Cunoştinţele dobîndite au fost transmise din tată în fiu, de către maeştrii companiei, timp de opt generaţii ! Astfel, Favre-Leuba a repurtat un imens succes şi a cîştigat o reputaţie de neclintit pentru ceasurile lor. Figuri proeminente au devenit clienţi ai companiei, ca de exemplu scriitorul şi filosoful Jean-Jacques Rousseau, care şi-a cumpărat în 1785 un ceas Favre-Leuba. În 1814, firma era condusă de către Henry Auguste Favre şi A. Leuba, urmaşii fondatorilor, iar pe la 1900, compania cîştigase deja o largă recunoaştere internaţională. În 1962 Favre-Leuba a lansat modelul revoluţionar „Bivouac”, un accesoriu excelent pentru alpiniştii de performanţă şi pentru exploratorii zonelor îngheţate. Favre-Leuba Bivouac era capabil să reziste celor mai dificile condiţii, timp în care continua să afişeze ora corectă. Ceasul Bivouac a fost la încheietura mîinii lui Paul Emil, în timpul expediţiei acestuia în Antarctica. În 1965, meşterii companiei au creat mecanismele „Twin Power”, cu o rezervă de putere de 50 de ore, iar premierele au continuat. Ca urmare a „şocului quartz”, compania aflată încă în proprietatea familiilor Favre-Leuba a fost preluată în 1985 de firma Benedom SA, parte a grupului Bacardi-Martini. Astăzi, pentru colecţionari şi pentru pasionaţii de ceasuri, să deţii un Favre-Leuba înseamnă nu numai calitate la cote înalte, dar şi exclusivism. A avea un Favre-Leuba în colecţie înseamnă a dobîndi un camarad de încredere, cu o lungă şi impresionantă istorie.

Ceasul este într-o deosebită condiţie tehnică şi estetică (cu exceptia unei mici zgirieturi pe cadran si a unui mic defect al geamului la ora 7, dar fara efecte estetice); funcţionează foarte bine. Face parte din colecţia personală şi se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 noiembrie 2016 Actualizat: 06 aprilie 2024 Vizualizari: 926
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lip
160 lei (rezervat d-na D.B. !)
Vesna
675 lei
Dugena
650 lei
Breil
700 lei