ceas Herma, mecanism Cupillard 233-60 fabricat în anii '60

CEAS BARBATESC HERMA Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Herma, fabricat în Franţa, este echipat cu un mecanism UC 233-60 (Usines Cupillard) cu 15 rubine şi secundar periferic, fabricat undeva în anii '60. Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 17 mm, iar mecanismul are 23,3 mm diametru şi o grosime de 4,15 mm. Balansierul din Glucydur bate cu 18.000 de alternanţe pe oră. Mecanismul este curat şi funcţional. Carcasa este placată cu aur (marcaj pe lateralul carcasei, lîngă coroniţă), placajul fiind ca nou, în stare excepţională. Capacul spate, din oţel, este de asemenea în stare perfectă. Cadranul este într-o condiţie de invidiat, cu toate inscripţiile. Un ceas în condiţie aproape NOS, a cărui frumuseţe nu poate fi surprinsă de aparatul foto.

Herma este una dintre cele mai mari saga din industria orologeră franceză, un fel de Mecca a ceasurilor franţuzeşti. Denumirea mărcii vine de la cuvîntul identic din greaca veche, care desemnează o sculptură reprezentînd doar capul şi eventual torsul, concept originar din Grecia Antică dar adoptat de romani şi repus în valoare de Renaştere. Un mic recurs la memorie ne arată că în 1881 fondatorul companiei „Etablissements Pétolat Frères et Anguenot” a fost Ulysse Anguenot, născut în 1849 chiar în localitate, acolo unde veţi găsi şi astăzi strada care îî poartă numele. Firma avea sediul în Rue Nationale 5, mai tîrziu schimbîndu-şi numele în „Establishment Anguenot Frères”. Parte a uniunii „Artisans du Haut Doubs” din Villers-le-Lac, fraţii Anguenot, ceasornicari din tată în fiu, creează în 1953 marca Herma, care avea să devină un mare succes. De altfel, în epocă, Herma era supranumită Regina Ceasurilor franţuzeşti, fiind pentru o perioadă ceasul oficial al celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans. Compania-mamă deţinea fabrici în Besançon, Villers-le-Lac şi Morteau, dar aveau un birou de vînzări şi în Paris, pe Rue Beaubourg 43. Ceasurile Herma erau echipate cu calibrul 233 de la Cupillard, cunoscut mai tîrziu ca FE 233-60. Ca o curiozitate, celebrul astăzi creator orologer Richard Mille a lucrat în 1974 ca director de export pentru Anguenot. Compania n-a supravieţuit crizei cuarţului şi a fost cumpărată de Framelec. În 1981, Anguenot este achiziţionată de Matra.

Ceasul este într-o condiţie estetică perfectă şi funcţionează la secundă. Recomandăm totuşi o revizie. Face parte din colecţia personală şi se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 martie 2019 Actualizat: 25 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Helvetia
800 lei
Pobeda
300 lei
PRINGEPS
440 lei
Lanco
600 lei