ceas Huguenin, oţel, circa 1955, mecanism ETA 1100

CEAS BARBATESC HUGUENIN Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Huguenin este echipat cu un mecanism ETA 1100 în varianta cu 17 rubine (a fost fabricat şi în variante cu 15, 18 sau 21 de rubine) şi secundar central. Din acest mecanism, modificat, au fost dezvoltate şi mecanismele Dugena 606 şi Dugena 609, Zodiac 1100 sau chiar Ebel 130. Diametrul mecanismului este de 26,6 mm, iar grosimea acestuia de 4,5 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Incabloc efectuează 18.000 de rotaţii pe oră. Arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 42 de ore. Ceasul are diametrul de 34 mm şi distanţa între anse de 16 mm. Capacul spate din oţel este pe filet, în stare foarte bună, cu seria 877564. Coroniţa este cea originală, în stare foarte bună. Carcasa fabricată in house, în stare excelentă, este din oţel. Geamul în stare foarte bună (necesită probabil un polish) acoperă un cadran minimalist, în stare bună, cu o uşoară patină a timpului. Acest ceas este printre ultimele fabricate de fraţii Huguenin, înainte de vînzarea în 1955 a businessului cu ceasuri şi focusarea pe fabricarea medaliilor.

De peste 150 de ani, compania Huguenin creează piese orologere, medalii şi obiecte embosate exclusive şi unice, care să servească drept martori atemporali la evenimente importante. În 1868, tânărul gravor Fritz Huguenin și fratele său Albert au înființat un mic atelier de decorare manuală a carcaselor de ceas. Fraţii Huguenin, cu ateliere situate în Les Hauts-Genevois, Le Locle şi BielBienne, erau urmaşii mult mai celebrului lor tată, André Huguenin. Acesta era fondatorul afacerii, deşi atelierul era situat atunci în modestul Corcelles. Carcasele de ceas produse de ei erau marcate HPF într-un hexagon şi foarte apreciate pentru simplitatea şi rezistenţa lor. Au fabricat şi ceasuri, robuste, în oţel (mai rar în acele vremuri), renumite pentru fiabilitatea lor, dar principala lor activitate a fost gravura şi decorarea manuală a produselor. Nu a trecut mult timp până și-au dat seama de valoarea pe care decoraţiunile manuale ar putea-o adăuga muncii lor, prin urmare au cumpărat o presă cu arbore pe care au folosit-o pentru a produce prima medalie, în 1888. Treptat, frații Huguenin s-au specializat în metoda Nielo, folosită pentru a da ceasurilor din argint un finisaj negru. Această metodă i-a făcut celebri în întreaga lume și, ca urmare a noului lor succes, au trecut de la producția manuală la producția industrială în 1899, construind fabrica din Le Locle care este folosită chiar şi astăzi. Compania a fost puternic lovită de Primul Război Mondial și de criza financiară din anii '30, după care ceasurile de buzunar din argint au fost înlocuite cu ceasuri de mână din oțel. Firma a devenit societate cu răspundere limitată în 1934, iar în anii următori Huguenin Frères & Cie s-a bucurat de un succes considerabil în domeniul carcaselor de ceas și medaliilor. În 1955 însă, afacerea cu ceasuri a fost vîndută, pentru a se concentra pe fabricarea medaliilor. În 1968, pentru a marca anul centenarului, compania a primit un nou nume. Condusă de un membru al celei de-a treia generații a familiei Huguenin, Huguenin Médailleurs SA a intrat în al doilea secol de existenţă. După fuziunea cu firma Kramer din Neuchâtel în 1999, Huguenin & Kramer au fuzionat din nou în 2002, de data aceasta cu Faude.

Ceasul este într-o condiţie estetică bună şi funcţionează foarte bine. Provine din colecţia personală şi se livrează împreună cu cureaua de prezentare. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi comanda o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 28 septembrie 2021 Actualizat: 23 aprilie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Seiko
330 lei
Potens
200 lei
Omega
1.650 lei
Atlantic
750 lei
Lip
625 lei