ceas Meister Anker solid, mecanism UMF 4587

CEAS DAMA MEISTER ANKER Inscris de Ceasornicar
200 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă, cu o impresionantă grosime totală de 13 mm, este echipat cu un mecanism UMF 4587 cu secundar central și calendar. Ceasul are diametrul de 23 mm și este foarte solid, avînd o înălțime (grosime) de 13 mm cu tot cu geam. Distanța între anse este de 12 mm. Balansierul lis din nickel efectuează 18.000 de bătăi pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de aproximativ 36 de ore. Este un așa numit mecanism „anker stift”, pe lagăre, însă de o precizie nemțească chiar și astăzi.

Meister Anker a fost o marcă de ceasuri produse masiv în fosta RDG. Echipate în special cu mecanisme pin-lever de la UMF sau Ruhla, cîteva modele au beneficiat și de aportul mecanismelor fabricate de GUB sau chiar de Glashütte.

Ceasul arată foarte bine și funcționează la fel de bine. A fost verificat și reglat recent, dar recomandăm totuși o revizie completă. Ceasul se vinde cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 03 July 2013 Actualizat: 09 November 2018 Vizualizari: 2371
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 787
Anunturi marcate ca vandute: 581
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Orient
370 lei
Pobeda
275 lei
Rodina
750 LEI
Certina
335 lei (rezervat dl. C. !)