ceas Milus, mecanism Felsa 465, fabricaţie circa 1960

CEAS BARBATESC MILUS Inscris de Ceasornicar
1.200 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest model, rar întîlnit, este echipat cu un mecanism Felsa 465 cu 17 rubine şi secundar central. Acest mecanism, modificat, a stat la baza dezvoltării şi a altor mecanisme, cum ar fi Dugena 719 sau Alpina 662. Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,65 mm şi înălţimea de 4,7 mm. Balansierul din Glucydur prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Incabloc execută 18.000 de alternanţe pe oră iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 38 de ore. Carcasa din oţel este în stare foarte bună. Cadranul este foarte frumos şi bine păstrat. Capacul spate, din oţel, poartă seriile 203 şi 352. Coroniţa este cea originală, marcată cu logo-ul mărcii (vezi foto 7).

Naşterea mărcii Milus este datată 24 februarie 1919. Compania a fost înfiinţată de Paul William Junod, care şi-a folosit experienţa în domeniu pentru a dezvolta arta orologeriei, lasînd moştenire firma generaţiilor formate în fabricile sale. De altfel, pînă în 2002, compania a fost condusă exclusiv de descendenţii părintelui fondator. Chiar de la început, filosofia companiei a fost de a crea ceasuri-bijuterii exclusiviste, în care designul exclusiv se combină cu excelente caracteristici tehnice. Milus şi-a respectat filosofia timp de peste un secol. În 1970 firma a primit premiul Rose d'Or Baden-Baden, pentru modelul "La Mer". Afacerile Milus au început să înflorească atunci cînd nepoţii fondatorului, Paul şi Pierre, au preluat complet frîiele. Cei doi fraţi se completau perfect: inginer talentat, Paul s-a concentrat pe producţie, în timp ce Pierre se ocupa de noua strategie de marketing. Achiziţionată în 2003 de Peace Mark Group şi ulterior, în 2008, de CTF Group, astăzi Milus este sinonim cu luxul. Un produs inedit al Milus sînt butonii de cămaşă, în formă de mecanisme automatice (funcţionale !).

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, din piele, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 aprilie 2023 Actualizat: 24 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lip
625 lei
Ruhla
120 lei
Lex
770 lei
Sekonda
400 lei
Accesorii
189 lei