ceas Nadexo, mecanism Felsa 465 N, fabricaţie circa 1960

CEAS BARBATESC CHOPARD Inscris de Ceasornicar
475 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest model, rar întîlnit, este echipat cu un mecanism Felsa 465N cu 17 rubine şi secundar central. Sufixul "N" desemnează modificări la platoul casetei arcului şi alte mici modificări. Ceasul are diametrul de 37,5 mm şi distanţa între anse de 19 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 4,7 mm. Balansierul din Glucydur prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Incabloc execută 18.000 de alternanţe pe oră iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 38 de ore. Carcasa este în stare bună. Cadranul este foarte frumos şi bine păstrat.

Marca Nadexo aparţinea nu unui producător, cum s-ar putea crede, ci unui engrosist francez de ceasuri ("compteurs de temps et industriels", cum se promova în presa vremii). Chopard & Fils SA avea sediul în primul arondisment din Marsilia, pe strada Capucins la nr. 5, şi distribuia atît ceasuri elveţiene pur sînge (Pierce) cît şi ceasuri ansamblate în Franţa dar cu mecanisme elveţiene (Nadexo) sau ceasuri marcă înregistrată în Franţa (Nadex şi Vec). Cu unul dintre cele mai mari stocuri din ţară, Chopard & Fils SA făcea afaceri cu ceasuri la scară mare, pînă cînd aceleaşi stocuri masive le-au adus un faliment răsunător, odată cu începuturile crizei quartz.

Ceasul provine din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiţi la secţiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 22 martie 2020 Actualizat: 09 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Aero Watch
500 lei
Raketa
350 lei
Omega
600 lei
Veryad
250 lei
Philly
700 lei