ceas Orex „MADE IN ROMANIA”, mecanism ST-5

CEAS BARBATESC OREX Inscris de Ceasornicar
0349
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

... ceas Orex ... mecanism Seagull ST-5 ... 19 rubine ... amortizoare Incabloc ... balansier ... Ceasul ... swiss anker ... Orex Mecanică Fină ... MADE IN ROMANIA ... Tianjin Seagull (China) ... Mecanica Fină București ... .

Istoria ceasurilor de mînă românești Orex ... Nicolae Ceaușescu ... Întreprinderea de Mecanică Fină din București ... producția de ceasuri ... ceasurilor de mînă Optimef ... Orex ... mecanismele ST-5 și ST-6 cu 19 rubine ... Sea Gull ... mecanismele SB-1; SZ-1 și SB-5Z cu 17 rubine ... Shanghai Zuanshi ... singurul ceas produs vreodată în România.

Ceasul arată foarte bine și funcționează la secundă ! Revizia completă a fost făcută recent la Vaisler Horology (ceasul a fost demontat piesă cu piesă, curățat, uns cu ulei elvețian Moebius). Ceasul se vinde cu tot cu brățară, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 iulie 2014 Actualizat: 01 decembrie 2015 Vizualizari: 2167

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Eu - 22 iunie 2015
Raporteaza Mecanism mai bun decat multe elvetiene. 21600 batai, rubine pe la caseta arcului, functionare impecabila daca e curatat si uns corespunzator.
owner - 22 iunie 2015
Raporteaza Da, surprinzator ce mecanism de calitate au facut chinezii, la vremea respectiva ! Desi probabil ratiunile pentru care RSR a ales parteneriatul cu "poporul tovaras si prieten" chinezii, cu Seagull in loc de Sandoz (care era printre optiuni), au fost cu totul altele decit "traditia" orologera chineza ! :D :D :D


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Texin
425 lei
Lex
770 lei
Pobeda
400 lei
Certina
1.450 lei
Poljot
750 lei