ceas Orex NOS, „made in Romania”, mecanism SB-1

CEAS BARBATESC OREX Inscris de Ceasornicar
0345
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

... ceas Orex ... mecanism SB-1 cu 17 rubine ... swiss anker ... Shanghai Zuanshi ... Mecanismul SB-1 ... mecanismul elvețian Anton Schild AS 1187 ... A Chunlei, „Shanghai high-grade Standard movement” ... Întreprinderea de Mecanică Fină București ... Made in Romania ... .

Istoria ceasurilor de mînă românești Orex … Nicolae Ceaușescu … Întreprinderea de Mecanică Fină din București … producția de ceasuri … ceasurilor de mînă Optimef … Orex … mecanismele ST-5 și ST-6 cu 19 rubine … Sea Gull … mecanismele SB-1; SZ-1 și SB-5Z cu 17 rubine … Shanghai Zuanshi … singurul ceas produs vreodată în România.

Ceasul arată bine și funcționează la secundă ! Revizia completă a fost făcută recent la Vaisler Horology. Ceasul se vinde împreună cu o curea din piele neagră, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, reptilă sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 07 iunie 2014 Actualizat: 04 noiembrie 2015 Vizualizari: 2293

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

george - 09 septembrie 2014
Raporteaza fara suparare,nu pare absolut NOS,pe capac se vede un semn langa serie.
pretul e exagerat.
owner - 10 septembrie 2014
Raporteaza Aveti dreptate, desi "semnul" este mai vizibil cu obiectivul de 12x al apartului. Ochiul uman nu are o asemenea capacitate, dar... cum spuneti. Am fotografii facute cu macro la o rezolutie mare, care arata carcasa ceasului cu striatii efectiv, dar asta numai pentru ca la o asemenea rezolutie se vad inclusiv porii metalului. In privinta pretului, tot ce pot sa va spun este ca aveti oricind posibilitatea achizitionarii unei piese similare din alta parte, fara nici o obligatie sau suparare.
xyz - 10 noiembrie 2014
Raporteaza Nu este singurul ceas fabricat in Romania.S-au mai produs si Optimef , Cromef si Clasic.Acelea sunt mult mai rare.
owner - 10 noiembrie 2014
Raporteaza Aveti dreptate, am si eu citeva Optimef si Cromef. Cam exagerat de simpliste, dar sint produse in Romania :D


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Raketa
460 lei
Mortima
910 lei
Foresta
280 lei
Olma
500 lei
Tressa
560 lei