ceas Orient Crystal automatic, mecanism revoluționar 46940

CEAS BARBATESC ORIENT Inscris de Ceasornicar
370 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Orient Crystal automatic este echipat cu un rar mecanism in house Orient 46940 cu 21 de rubine, secundar central și dublu calendar (dată + zi), produs la începutul anilor ’70. Atît ziua cît și data sînt cu setare rapidă: pentru setarea rapidă a zilei se folosește butonul special situat în dreptul orei „2”, iar ziua se setează rapid prin tragerea remontoarului în prima poziție și rotirea acestuia spre înapoi. Ceasul are dimensiunile de 38,5x42 mm și distanța între anse de 18 mm, iar mecanismul are 27 mm diametru și 4,85 mm înălțime. Balansierul lis din glucydur prevăzut cu amortizoare Seiko-Diashock efectuează 21.600 de bătăi pe oră. Resortul asigură, complet armat, o rezervă de putere de 41 de ore. Ceasul este într-o stare excelentă și funcționează foarte bine. Brățara din meshwire de oțel este originală, marcată cu numele firmei pe închizătoare. Capacul spate, din oțel, are gravată seria TT L469711. Carcasa din oțel nu prezintă zgîrieturi, iar geamul este ca nou. Indecșii orari sînt marcați cu superluminova (fosfor), în stare foarte bună (vezi foto 10). Cadranul NOS are o minunată culoare albastru electric. Un ceas greu de găsit într-o stare atît de bună și care beneficiază de unul dintre cele mai revoluționare mecanisme din istoria orologeriei. Lansat în 1971, celebrul calibru in house 46940 a introdus un nou nivel de precizie în lumea ceasurilor de mînă și este unul dintre cele mai de încredere mecanisme automatice de la Orient (din acest mecanism – dezvoltat, îmbunătățit și modificat – au fost dezvoltate apoi mecanismele din seria „46”). La apogeul popularității sale, un milion și jumătate de mecanisme din familia de calibre „46” erau produse lunar. Acest calibru este produs chiar și astăzi. După cum probabil știți, foarte rar în sfera orologeriei un calibru rămîne în producție un timp atît de îndelungat !

Istoria companiei Orient începe în 4 martie 1901, cînd Yoshida Segoro pune bazele firmei Yoshida Watch Shop în cartierul Ueno din Tokyo, vînzînd ceasuri importate. După 50 de ani firma lui Segoro se transformă în Tama Keiki Co., iar producția de ceasuri va demara la fabrica din Hino. În 1951, Tama Keiki își schimbă numele în Orient Watch Co. Ltd, nume sub care devine celebră. După modele din ce în ce mai performante, în 1965 iese pe piață unul dintre cele mai reprezentative modele ale companiei, Multi-Year Calendar. Doi ani mai tîrziu, Orient lansează modelul Fineness, la vremea aceea cel mai subțire ceas din lume. La începutul anilor '70, cînd majoritatea producătorilor se reprofilau spre ceasurile cu quartz, Orient a continuat să facă ceea ce se pricepea cel mai bine: ceasuri automatice. De altfel, compania este renumită tocmai pentru înaltul nivel calitativ al mecanismelor sale automatice. În 2009 Orient se afiliază la Seiko Epson Corporation, operînd în continuare ca entitate individuală dar producînd cu precădere mai mult componente de computer decît ceasuri. Logo-ul Orient este format din doi lei care țin între ei o coroană: leul din stînga reprezintă compania, cel din dreapta reprezintă partenerii companiei, iar coroana din centru reprezintă clientul. Jun Watanabe, cel care a introdus Orient în conglomeratul Seiko-Epson, al cărui președinte a devenit în 2007, obișnuia să spună: „Unii susțin că managementul este despre oameni, bunuri și bani, dar bunurile și banii se împuținează pe măsură ce le folosești. Puterea oamenilor, însă, este infinită. Lasă-i să încerce ceva, și ei vor da dovadă de tărie la cele mai înalte niveluri. O companie ca a noastră trebuie să prețuiască în primul rînd oamenii, iar angajații noștri trebuie să fie plini de viață pentru a cîștiga sprijinul clienților. Orient este binecuvîntat de a avea o resursă minunată numită ceasuri mecanice, dar mai ales oameni pasionați și serioși în munca lor. Avem deja terenul propice pentru o companie puternică !”

Ceasul arată perfect și funcționează foarte bine. Revizia a fost făcută recent, fiind necesară demontarea ceasului, curățarea și ungerea acestuia cu ulei elvețian Moebius. Ceasul se vinde împreună cu brățara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 30 aprilie 2014 Actualizat: 08 martie 2019 Vizualizari: 10484
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 848
Anunturi marcate ca vandute: 602
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Exakt
450 lei
Pratina
320 lei
arctos
400 lei
Seiko
210 lei
Seiko
420 lei