ceas pandativ Zaria marsala, NOS, mecanism Zaria 2009 B, fabricaţie anii '70

CEAS DAMA ZARIA Inscris de Ceasornicar
490 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas pandativ Zaria, de damă, în stare NOS, care seamănă perfect cu o bijuterie din aur, este echipat cu un mecanism Zaria 2009 B cu 21 rubine şi secundar central, o versiune modificată şi mult îmbunătăţită a mecanismului de bază 2009. Faţă de versiunea de bază, Z 2009 B are 21 de rubine, iar roata centrală şi cea secundară au fost introduse sub un pod. Piesa din imagini a fost produsă aproximativ în anii ’70 (sursa: ussrtime.com). Ceasul-pandativ are dimensiunile de 34x30, iar mecanismul are 20 mm diametru şi 4,75 mm înălţime. Balansierul din Glucydur cu amortizoare antişoc Aera-Slava efectuează 18.000 de alternanţe pe oră. Arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de aproximativ 40 de ore. Capacul spate are ştanţată seria 5920039. Cadranul cu o superbă culoare marsala este în stare perfectă, iar remontoarul este cel original şi este în stare perfectă de asemenea. Lîngă coroniţă este situat şi butonul la apăsarea căruia se deschide capacul (vezi şi foto 6). Capacul ce protejează cadranul este decorat cu superbe raze. Carcasa este placată cu aur (marcaj pe lateralul carcasei, la ora 2). Numele de „Zaria” a fost stabilit în 1963, în limba rusă înseamnînd „zori de zi”. În mitologia slavonă veche, Zaria era o zeiţă a frumuseţii, asociată cu răsăritul, sau dimineaţa. Ceasul arată efectiv şi străluceşte ca o bijuterie din aur !

Cîndva un simbol al eleganţei şi a înaltei clase politice a tovarăşelor din elita comunistă, ceasurile Zaria au ajuns astăzi subiect de istorie. Zaria a fost fabricat în Uniunea Sovietică, un produs al celei de-a Treia fabrici de ceasuri. În 1935, guvernul sovietic planifică producţia Celei de-a treia fabrici de ceasuri în orăşelul Penza-Oblast, situat la 625 km de Moscova, pe rîul Sura, cu scule aduse de la fabrica LIP din Franţa. Fabrica s-a numit la început „Frunze” şi a fost construită în locul fabricii de biciclete ZIF. Primele ceasuri produse aici, numite Zvezda, derivau din calibrul T18 pe care firma LIP l-a cedat către URSS, la fel ca şi calibrul K26 din care s-a dezvoltat brandul Pobeda. Din 1949 producţia a fost orientată exclusiv pe ceasuri de damă. Brandul deţine şi un inedit record mondial: în 1962 Zaria produce cel mai mic ceas cu secundar din lume !

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie tehnică şi estetică excelentă. Revizia a fost făcută recent. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 08 martie 2021 Actualizat: 01 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Citizen
150 lei
Cometa
860 lei
Avia
350 lei
Poljot
700 lei
Orex
140 lei