ceas-pilot Steinhart Nav B-Uhr Black, oţel PVD, cristal safir faţă-spate, dimensiune generoasă, mecanism Unitas 6497-1 Élaboré

CEAS BARBATESC STEINHART Inscris de Ceasornicar
2.550 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Steinhart Nav B-Uhr este echipat cu un mecanism Unitas 6497-1 în varianta de top Élaboré, cu 17 rubine şi secundar periferic la ora 9. Diametrul ceasului este unul foarte generos, de 48 de mm (fără coroniţă), iar distanţa între anse (lăţimea curelei) este de 22 mm. Grosimea ceasului (cu tot cu geamul de cristal) este de 15 mm. Mecanismul are 36,6 mm diametru şi înălţimea de 4,5 mm. Balansierul prevăzut cu amortizoare Incabloc execută 18.000 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o impresionantă rezervă de mers de 50 de ore ! Punţile şi platourile superioare ale mecanismului sînt decorate cu linii Cotes de Geneve şi şuruburi albăstrite termic. Ceasul este nou, a fost purtat doar de cîteva ori, toate părţile componente sînt în stare perfectă din toate punctele de vedere. Carcasa este din oţel chirurgical acoperit cu PVD negru, cu remontoarul în formă de diamant, tip Crown Pilot (specific ceasurilor aero sau navale), asemănător paletelor turbinelor de la reactoarele avionului (vezi foto 6 şi 12). Cadranul negru, cu numerale arabe mari, perfect lizibile, este semnat cu numele şi logo-ul mărcii, denumirea modelului, iar în dreptul orei 12 este marcat triunghiul cu două puncte specific ceasurilor destinate piloţilor şi marinarilor. Triunghiul luminos la ora 12 a apărut în industria orologeră odată cu lansarea ceasurilor dedicate aviaţiei şi marinei, fiind de fapt un substituent al poziţiei orei 12, clar marcat şi foarte bine iluminat, mai ales că, la începuturile aviaţiei, ceasul pilotului era legat de coapsă, nu de încheietura mîinii, pentru a putea fi folosit mai eficient în timpul zborului şi aviatorul să poată determina rapid poziţia 12 şi orientarea corectă. Capacul spate, din oţel, are seria Ref. no. 1.03.06. Geamul faţă-spate este din cristal safir bombat, cu strat antireflex, impecabil. Indecşii orari, indicatoarele şi gradaţiile de pe cadran sînt puternic fosforescente, marcate cu Superluminova C 3 (vezi foto 4). Un ceas cu alură aeronavală, o prezenţă elegantă şi puternică ce nu poate trece neobservată la încheietura mîinii.

Nav B-Uhr Black este cel mai nou ceas-pilot fabricat de cunoscuta firmă Steinhart. Realizat integral în Elveţia, la cele mai înalte standarde ale orologeriei din Ţara Cantoanelor, acest ceas a fost realizat pentru a stîrni admiraţie şi uimire. Ceasul a fost proiectat în laboratoarele de design ale Steinhart cu ajutorul unor modele istorice de ceasuri pentru aviaţie, deci seamănă foarte bine cu modelele din cel de-al Doilea Război Mondial.

Istoria ceasurilor pentru piloţi şi a marcajului cu triunghiul cu vîrful în sus flancat de două puncte datează din 1904, cînd Alberto Santos Dumont - un pionier al aviației - s-a plîns prietenului său Louis Cartier despre dificultatea verificării timpului în timpul zborului, cu ajutorul unui ceas de buzunar. Practic, în loc să ţină ambele mîini pe comenzile avionului, pilotul bîlbîia după ceasul de buzunar. Aşa s-a născut o idee genială, iar Louis Cartier a creat primul ceas-pilot, modelul Cartier Santos-Dumont. Mai tîrziu, primul război mondial a intensificat nevoia de navigație și precizie în timpul zborului, favorizînd dezvoltarea ceasului-pilot. În 1935 Germania a început construirea forței sale aeriene, specificînd o serie de criterii standard pentru echipamente militare. Ceasurile Beobachtungsuhr sau B-Uhr au fost fabricate de patru manufacturi germane și elvețiene, inclusiv A. Lange & Söhne, Stowa și Wempe, și au fost furnizate piloţilor forțelor aeriene germane. O caracteristică importantă ce le-a permis piloților să asigure precizia a fost un element de design care se regăsește şi astăzi în ceasurile-pilot: triunghiul cu fața în sus, înconjurat de două puncte la ora 12. Era foarte important ca indicatorul pentru ora douăsprezece să fie marcat diferit, astfel încît să se distingă clar. Acest design facilitează piloților determinarea rapidă și ușoară a poziției doisprezece ore în raport cu restul indicilor de pe cadranul ceasului. Cu timpul, această inovaţie a condus la proiectarea în acest mod a tuturor ceasurilor destinate piloţilor.

Manufactura orologeră Steinhart a fost fondată încă din 1850, de către un grup de ceasornicari din Valea Jura (situată între Geneva şi Basel şi denumită ulterior Watch Valley, locul de naștere al celor mai exclusiviste branduri de ceasuri din lume). Căzută în uitare o vreme, marca a fost resuscitată de Simon Steinhart la începutul anilor 1900, apoi în anii 2000, la Augsburg, de alt urmaş al familiei. Prin modelele sale inconfundabile, Steinhart face o declaraţie a unui stil de viaţă fără compromisuri. Actualul preşedinte al companiei, Günther Steinhart, este arhitect şi inginer, dar şi jucător de golf şi tenis, pasionat de motociclete Harley-Davidson, adică o persoană foarte activă, ceea ce se reflectă şi în modelele de ceasuri produse de companie. Calitatea ceasurilor Steinhart este similară cu cea a unui Hamilton, sau chiar Rolex, păstrînd proporţiile, desigur.

Ceasul funcţionează la secundă şi se livrează împreună cu cele două curele de prezentare, una din piele neagră, iar cealaltă tip NATO (vezi foto 2, 7 şi 10). Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 08 martie 2021 Actualizat: 22 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Luch
175 lei
Newton
450 lei
Lip
710 lei
Constanta
1.555 lei
koha
650 lei