ceas Poljot automatic, mecanism mai rar 2627.H cu 23 de rubine, fabricaţie anii '70

CEAS BARBATESC POLJOT Inscris de Ceasornicar
150 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Poljot automatic, sovietic, este echipat cu un mecanism automatic mai rar întîlnit, un 2627.H cu 23 de rubine, secundar central şi dublu calendar (dată + zi), fabricat aproximativ în anii '70. Acest mecanism mai rar întîlnit este o derivaţie a familiei de mecanisme Poljot 2, din care mai fac parte calibrele au armare manuală 2609.H, 2614.2H, 2616.2H şi 2628.H. Arcul motor asigură o rezervă de mers de 46 de ore. Eşapamentul proiectat pentru 21.600 de alternanţe pe oră este asigurat de balansierul lis cu dimensiuni generoase şi cu spirala cu spiră terminală tip Breguet. Dimensiunile ceasului sînt 38x41 mm şi distanţa între anse de 18 mm. Mecanismul are diametrul de 26 mm şi înălţimea de 5,5 mm. Rotorul automatului este frumos decorat cu arce de cerc. Capacul spate, din oţel, are ştanţată seria 208111. Cadranul puţin afectat de vreme este evidenţiat de roşul viu al secundarului. Ceasul are patina timpului, dar funcţionează. Brăţara este originală Poljot, marcată pe închizătoare (vezi foto 5 şi 6).

Marca Poljot (Zbor), este una din cele mai cunoscute din gama industriei orologere sovietice. A fost fondată în 1930 din ordinul lui Stalin, sub numele „Prima Fabrică de Ceasuri a Statului” şi s-a bazat pe aportul tehnic creat prin cumpărarea de către URSS a două firme falimentare din S.U.A., Ansonia şi Dueber-Hampden. O perioadă a purtat şi numele de „Kirova” după un fruntaş al revoluţiei bolşevice, iar după război a fost readusă în Moscova şi s-a adoptat numele de „Prima Fabrică de Ceasuri Moscova”. Consacrarea ei s-a produs cînd Iuri Gagarin, cu ocazia primului zbor uman în spaţiul cosmic, a purtat la mînă un ceas „Sturmanskie” (Navigator), un produs de serie al acestei fabrici pentru aviatorii sovietici şi nu o comandă specială dedicată evenimentului. Succesul misiunii a determinat şi stabilirea definitivă a numelui fabricii „Poljot” în 1964. Din anul 2000 firma a trecut în proprietate particulară şi a revenit în forţă pe piaţă, cu ceasuri de lux competitive. Nivelul ridicat de dezvoltare tehnologică, designul şi calitatea înaltă a ceasurilor Poljot sînt confirmate şi de faptul că Administraţia Prezidenţială a Rusiei a ales această marcă pentru distincţiile oficiale semnate „Din partea Preşedintelui Rusiei” !

Ceasul face parte din colecţia personală şi se livrează cu brăţara originală Poljot. Transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 ianuarie 2020 Actualizat: 17 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Accesorii
250 lei buc.
Sekonda
310 lei
Raketa
1.610 lei
THERMIDOR
650 lei
WILHELM
400 lei