ceas Predial, oţel, mecanism PUW 461 cu ştanţă D.B.G.M.

CEAS BARBATESC PORSCHE Inscris de Ceasornicar
500 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Predial este echipat cu un mecanism PUW 461 în varianta cu 17 rubine, secundar central şi calendar. Mecanismul pare a fi fost făcut pentru uz militar (este ştanţat D.B.G.M., „Deutsches Bundes Gebrauchsmuster” – inscripţie ce atestă uzul industrial sau militar). Acest tip de mecanism este rar întîlnit deoarece a fost produs timp de numai doi ani, între 1969 şi 1971. Din acest mecanism, modificat, au fost dezvoltate şi mecanismele Dugena 1183 sau Kienzle 08960. Ceasul are dimensiunile de 38x40 mm şi distanţa între anse de 19-20 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 3,7 mm. Balansierul tip lis este prevăzut cu amortizoare Incabloc şi efectuează 18.000 de oscilaţii, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 41 de ore. Carcasa este din oţel. Cadranul este în stare perfectă, inscripţionat cu numele brandului şi cu marcaje pentru minute şi secunde. Indicatoarele sînt luminescente, cu fosforul încă în stare bună (vezi foto 5).

Înfiinţată în 1950, cu ateliere în orăşelele germane Keltern şi Ellmendingen, compania Bruno Mayer GmbH Werkstätten für Schmuck und Uhren KG a produs ceasuri sub o singură marcă, Predial, cel puţin pînă la achiziţionarea, în 1961, a unei alte mărci germane celebre, Roxy (au cumpărat şi brandul Roxy-Delphin în acelaşi timp). La acea dată, headquarter-ul firmei era deja la Pforzheim, leagănul orologeriei germane. Marca Roxy a apărut în peisajul orologer în anii 1930, fiind înregistrată de Emil Werner, fondatorul Roxy Uhrenfabrik, şi de Helmut Castan, proprietarul unei alte fabrici, Castan & Kotalik, care îşi uniseră forţele pentru a crea ceasuri mai bune şi mai precise. Ceasurile Roxy au fost fabricate însă în puţine exemplare, deoarece cel de-al Doilea Război Mondial bătea la uşă, astfel că în scurt timp fabricile celor doi fondatori au fost rechiziţionate pentru producţia de război, după aceea fiind preluaţi de Bruno Mayer, care însă a radiat definitiv Roxy în 31 ianuarie 2001.

Ceasul face parte din colecţia personală şi se află într-o stare tehnică şi estetică excelentă. Revizia a fost făcută recent, ceasul funcţionează aproape la secundă. Se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 28 septembrie 2021 Actualizat: 12 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
WILHELM
600 lei
Milus
1.200 lei
Paris
450 lei
Diehl
600 lei
Raketa
350 lei