ceas Primato Super-Automatic, mecanism ETA 2783 cu 25 de rubine fabricat în anii ’70

CEAS BARBATESC PRIMATO Inscris de Ceasornicar
0444
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

... ceas Primato Super-Automatic ... mecanism ETA 2783 ... 25 de rubine ... 21 de rubine ... Dugena 3346 ... Certina 25-011 ... Breguet ... Incabloc ... manufacturi germane ... Rodi & Wienenberger ... RoWi ... Pforzheim ... .

... Primato ... inginerul Ewald Fleck ... Ewald Fleck & Co. KG ... fosta Germanie Democrată ... Glashütte ... Seine Excellenz ... al Doilea Război Mondial ... regimul socialist ... fabricile de ceasuri ... VEB Glashütter Uhrenbetriebe GUB ... A. Lange & Söhne ... grupul Richemont ... .

Ceasul provine din colecţia personală, este într-o stare foarte bună atît tehnic cît şi estetic. Funcţionează foarte bine. Piesa se livrează cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 07 iunie 2015 Actualizat: 12 noiembrie 2016 Vizualizari: 1773

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Germania de Est-West - 26 noiembrie 2015
Raporteaza https://ro.wikipedia.org/wiki/Pforzheim
sa stii ca mai sunt si cititori!!!
owner - 26 noiembrie 2015
Raporteaza Asa, si ? Ce legatura are cu... prefectura ?
Germania de Est-West - 29 noiembrie 2015
Raporteaza Bravo dom'le, un raspuns de nota 10. Sper ca nu o sa stergi comentariile (sunt convins 99,99 % ca da), sa vada cititorul (cumparatorul) cine vinde din "colectia personala" , ce vinde si la ce pret.
Oare va mai suporta CdM mult pe "dumneavoastra marii colectionari"?!
PS nu as mai fi facut nici un comentariu dar... ai dat un raspuns... exact ca ala.. cu tesla...
owner - 29 noiembrie 2015
Raporteaza De ce sa sterg comentariile ? Orice cunoscator isi va da seama, accesind pur si simplu link-ul, ca esti (folosesc persoana I doar oentru ca esti atit de impertinent incit sa presupui ca poti vorbi cu mine altfel in afara de persoana a III-a) paralel cu ceasurile. Faptul ca esti un frustrat care isi doreste o colectie de ceasuri pe masura, este strict problema ta, asa ca te rog sa ne lasi in pace pe noi, "colectionarii", deoarece ghici ce ? Unii dintre noi, foarte putini, ce-i drept, chiar SINT colectionari seriosi, cu mii de piese adunate in zeci de ani, si e jenant sa ne spui tu noua ceva legat de ceasuri :) Nu de alta, dar noi chiar ne pricepem :) Consider discutia inchisa si te rog sa te abtii de la alte comentarii, care vor fi sterse. Multumesc anticipat.
Misu - 15 iunie 2016
Raporteaza Colectionar-samsar tot aia este......
Cumpara - vinde toate ciurucurile
owner - 15 iunie 2016
Raporteaza Iau asta ca o expresie a unei frustrari :). Cred ca sinteti cel putin in necunostinta de cauza, iar faptul ca va permiteti sa faceti afirmatii neconforme cu realitatea este suficient :)


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Zentra
850 lei
Cauny
950 lei
Poljot
600 lei
Dichiwatch
550 lei