ceas Revue, mecanism Revue 78 GT (Gédéon Thommen) fabricaţie circa 1950, cutia originală

CEAS DAMA REVUE THOMMEN Inscris de Ceasornicar
550 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Revue, de damă, beneficiază de un mecanism in house Revue 78 GT („GT” - poansonul lui Gédéon Thommen) cu 15 rubine şi secundar periferic. Dimensiunile ceasului sînt de 23x32 mm şi distanţa între anse de 12 mm, iar diametrul mecanismului este de 19,4 mm şi înălţimea acestuia de 3 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Incabloc bate cu 18.000 de alternanţe pe oră, iar arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de mers de 40 de ore. Cadranul arată foarte bine pentru vîrsta lui. Carcasa este placată cu 20 de microni de aur (marcaj între anse, la ora 6, atît pentru placaj cît şi poansonul fabricantului), cu placajul în stare perfectă (vezi foto 5). Capacul spate, din oţel, are seria 3720631. Ceasul este însoţit de cutia originală, marcată cu numele mărcii atît interior cît şi exterior.

Istoria Revue Thommen începe în 1853, cînd Louis Tschopp şi Gédéon Thommen cumpără o modestă ceasornicărie în localitatea elveţiană Waldenburg. În 1859 ei înfiinţează Revue Thommen şi de atunci numele companiei este asociat cu orologeria clasică, în combinaţie cu fabricarea de mecanisme de înaltă precizie. În 1869 Tschopp părăseşte compania, Gédéon Thommen rămînînd singurul acţionar. Ca o curiozitate, în 1885 Thommen a creat primul ceas cu display digital din lume (la care orele şi minutele se schimbau ca la panourile de afişaj din aeroporturile de astăzi). În 1890 fondatorul companiei moare, fiul său, Alphonse preluînd firma. Din 1936, compania a început să producă nu numai ceasuri ci şi instrumente de precizie, în special pentru aeronave. Ceasurile de mînă cu alarmă au fost lansate în 1947. Modelul a fost denumit „Cricket”, deoarece sunetul alarmei semăna cu ţîrîitul unui greiere. Chiar şi Hamilton a produs ulterior ceasuri cu alarmă folosind eboşe Cricket. Printre cei care şi-au cumpărat un Revue Thommen Cricket se numără patru preşedinţi americani: Johnson, Truman, Eisenhower şi Nixon. În 1961, cu ajutorul lui Hans Keller, a fost lansat modelul „Cricket Nautical”, cu o alarmă perfect sonoră sub apă, asigurînd astfel siguranţa scufundărilor la mare adîncime şi oferind noi oportunităţi scafandrilor şi cercetătorilor marini. Acelaşi an aduce împreună, sub umbrela MSR Holding, mărcile Revue, Vulcain, Buser, Phoenix şi Marvin. În 1988 Revue Thommen a finanţat expediţia unor alpinişti pentru cucerirea vîrfului Lots (8511 metri) din Himalaya. Expediţia a demonstrat fiabilitatea şi înalta rezistenţă a ceasurilor de mînă „Landmark”. Acestea sînt echipate cu o busolă solară neinfluenţabilă de cîmpurile geomagnetice. Thommen s-a numărat şi printre membrii unui mic şi exclusivist club de firme orologere care au produs cronografe automate folosind mecanisme Lemania 5100. Revue Thommen a devenit cu timpul lider în fabricarea instrumentelor de precizie şi avionică. Din uzina aflată şi astăzi tot în Waldenburg, Revue Thommen aprovizionează producătorii de aeronave şi forţele aeriene din peste 30 de ţări.

Ceasul provine din colecţia personală şi funcţionează perfect. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare şi cutia originală marcată Revue, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 02 martie 2021 Actualizat: 14 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Olivia
600 lei
Elgin
4.500 EUR
Cornavin
450 lei
pronto
400 lei
Newton
450 lei