ceas Roxy automatic, carcasă Richard Pfisterer cu ştanţă D.G.M., mecanism Durowe 580 fabricaţie circa 1957

CEAS BARBATESC ROXY Inscris de Ceasornicar
600 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Roxy, mai rar întîlnit, reprezintă un cadou perfect pentru o persoană cu numele Roxana sau pentru cineva aflat într-o relaţie apropiată cu Roxana ! :D Ceasul este echipat cu un mecanism automatic Durowe 580 în varianta superioară cu 25 de rubine, secundar central şi dată mică. După caracteristici, mecanismul pare fabricat în 1957 şi 1960. Ceasul are diametrul de 35 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 6,1 mm. Balansierul prevăzut cu şuruburi de compensare şi amortizoare Duro-Swing se roteşte cu 18.000 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 33 de ore. Cadranul excelent păstrat, cu indecşi şi indicatoare fosforescente (vezi foto 5), este inscripţionat Roxy în partea de sus (vezi foto 9). Carcasa placată cu aur şi capacul spate Super-Safe din oţel, în stare perfectă, sînt fabricate de exclusivista casă Richard Pfisterer. Pe capac este ştanţat D.G.M., „Deutsches Gebrauchsmuster” – inscripţie ce atestă uzul industrial sau militar. Un ceas foarte frumos, greu de găsit într-o stare atît de bună şi un cadou de neuitat pentru Roxana !

Marca Roxy a apărut în peisajul orologer în anii 1930, fiind înregistrată de Emil Werner, fondatorul Roxy Uhrenfabrik, şi de Helmut Castan, proprietarul unei alte fabrici, Castan & Kotalik, care îşi uniseră forţele pentru a crea ceasuri mai bune şi mai precise. Ceasurile Roxy au fost fabricate însă în puţine exemplare, deoarece cel de-al Doilea Război Mondial bătea la uşă, astfel că în scurt timp fabricile celor doi fondatori au fost rechiziţionate pentru producţia de război. Ulterior, originile pieselor orologere fabricate de ei s-au pierdut în negura timpurilor, marca Roxy dispărînd pentru totdeauna alături de fondatori şi fabricile lor. Manufactura germană a mai produs ceasuri şi sub mărcile Delphin, Helcas sau Panzer. Marca Roxy a mai fost înregistrată sau utilizată şi de firme elveţiene sau americane: Rosen & Steinberg (înregistrată în 1927 cu sediul în cartierul new yorkez Brooklyn), Dux SA/ N. Praz/ Ipo SA precum şi Roxy SA (ambele cu sediul în Biel Bienne, dar cu proprietari diferiţi), fraţii Clemence (înregistraţi în 1929 cu sediul în La-Chaux-de-Fonds, succesorii lui Eugene Clemence-Beurret) sau Manufacture d’Horlogerie Etna SA (fabricant de ceasuri şi mecanisme încă din 1920, cu ateliere în Petit-Saconnex, lîngă Geneva).

Mecanismele Durowe, una dintre firmele de prestigiu ale industriei orologere germane, sînt proprietatea lui Jörg Schauer, care mai deţine şi binecunoscuta marcă de ceasuri Stowa. Richard Pfisterer a fost un fabricant exclusiv de carcase pentru ceasuri, cu sediul la Pforzheim. Simbolul utilizat pe carcasele placate cu aur era format din iniţialele proprietarului manufacturii, înscrise într-un romb.

Ceasul face parte din colecţia personală, arată şi funcţionează foarte bine ! Revizia a fost făcută recent. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 04 februarie 2017 Actualizat: 28 februarie 2024 Vizualizari: 370
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Viceroy
60 lei
Wostok
475 lei
Mortima
605 lei
Luch
288 lei