ceas Roxy automatic, carcasă RoWi din oţel, mecanism rar PUW 1561 fabricaţie circa 1975

CEAS BARBATESC ROXY Inscris de Ceasornicar
710 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Roxy, mai rar întîlnit, reprezintă un cadou perfect pentru o persoană cu numele Roxana sau pentru cineva aflat într-o relaţie apropiată cu Roxana ! :D Ceasul este echipat cu un mecanism automatic PUW 1561 în varianta superioară cu 25 de rubine (a fost fabricat şi în variante cu 17 sau 21 de rubine), secundar central şi calendar. Acest tip de mecanism este mai rar întîlnit deoarece a fost produs timp de numai şase ani, între 1971 şi 1977. Acest mecanism, modificat, a stat la baza fabricării mecanismului Dugena 2512. Ceasul are dimensiunile de 39x43 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm şi înălţimea de 5,1 mm. Balansierul tip lis este prevăzut cu amortizoare Incabloc şi efectuează 21.600 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 40 de ore. Cadranul este NOS, cu indecşi lizibili, inscripţionat Roxy în partea de sus. Carcasa şi capacul spate, în stare perfectă, ambele integral din oţel, sînt fabricate de cel mai cunoscut şi mai perfecţionist fabricant de carcase din Germania, manufactura Rodi & Wienenberger. Un ceas deosebit de frumos, greu de găsit într-o stare atît de bună şi un cadou de neuitat pentru cineva cu numele Roxana !

Marca Roxy a apărut în peisajul orologer în anii 1930, fiind înregistrată de Emil Werner, fondatorul Roxy Uhrenfabrik, şi de Helmut Castan, proprietarul unei alte fabrici, Castan & Kotalik, care îşi uniseră forţele pentru a crea ceasuri mai bune şi mai precise. Ceasurile Roxy au fost fabricate însă în puţine exemplare, deoarece cel de-al Doilea Război Mondial bătea la uşă astfel că în scurt timp fabricile celor doi fondatori au fost rechiziţionate pentru producţia de război. Ulterior, originile pieselor orologere fabricate de cei doi s-au pierdut în negura timpurilor, marca Roxy dispărînd pentru totdeauna alături de fondatori şi fabricile lor. Manufactura germană a mai produs ceasuri şi sub mărcile Delphin, Helcas sau Panzer. Marca Roxy a mai fost înregistrată sau utilizată şi de firme elveţiene sau americane: Rosen & Steinberg (înregistrată în 1927 cu sediul în cartierul new yorkez Brooklyn), Dux SA/ N. Praz/ Ipo SA precum şi Roxy SA (ambele cu sediul în Biel Bienne, dar cu proprietari diferiţi), fraţii Clemence (înregistraţi în 1929 cu sediul în La-Chaux-de-Fonds, succesorii lui Eugene Clemence-Beurret) sau Manufacture d’Horlogerie Etna SA (fabricant de ceasuri şi mecanisme încă din 1920, cu ateliere în Petit-Saconnex, lîngă Geneva).

PUW este prescurtarea de la Pforzheimer Uhrenwerke – Fabrica de mecanisme de ceas din Pforzheim, un orăşel din landul german Baden-Wurttenberg. Încă de pe la 1700 aici s-au dezvoltat meştesugurile giuvaergeriei şi ceasornicăriei, iar în 1767 Jean Francois Autran a primit de la guvernatorul landului Baden aprobarea de a înfiinţa o manufactură de bijuterii şi ceasuri. De-a lungul timpului, PUW a ajuns al doilea centru din Germania, după Glashütte, în producţia mecanismelor de mare precizie pentru industria orologeră.

Rodi & Wienenberger, fabricant exclusiv şi exclusivist de carcase pentru ceasuri, cu o experienţă de peste 130 de ani în domeniu, este cea mai cunoscută firmă de carcase şi accesorii pentru ceasuri din Germania şi una dintre primele din lume. Înregistrată încă din 1885 de către Eugen Rodi şi Wilhelm Wienenberger, iniţial ca fabrică de bijuterii cu headquarter-ul la Pforzheim, RoWi se transformă în 1889 în societate pe acţiuni. Fabricile companiei au fost distruse aproape complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Reconstruită, manufactura inventează în 1952 brăţara Fixo-Flex, ceea ce-i va aduce nu numai o largă recunoaştere internaţională dar şi fondurile necesare unei dezvoltări accelerate.

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează la secundă ! Revizia a fost făcută recent. Se livrează împreună cu brăţara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 04 februarie 2017 Actualizat: 28 februarie 2024 Vizualizari: 232
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Ghitor
250 lei
Chaika
170 lei
Helvetia
750 lei
Duward
425 lei
Zaria
315 lei