ceas Roxy, mecanism Durowe 335 fabricaţie circa 1955

CEAS DAMA ROXY Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Roxy, de damă, mai rar întîlnit, reprezintă un cadou perfect pentru o persoană cu numele Roxana sau pentru cineva aflat într-o relaţie apropiată cu Roxana ! :D Ceasul este echipat cu un mecanism Durowe 335 cu 17 rubine şi secundar central. Ceasul are diametrul de 22 mm şi distanţa între anse de 10 mm, iar mecanismul are diametrul de 19,4 mm şi înălţimea de 4,45 mm. Balansierul tip lis este prevăzut cu amortizoare Duro-Swing şi efectuează 18.000 de oscilaţii pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 43 de ore. Cadranul este excelent conservat, cu indecşi lizibili, inscripţionat Roxy în partea de sus. Indecşii orari şi indicatoarele sînt luminescente, cu fosforul în stare bună (vezi foto 11). Carcasa este placată cu aur de 14 k (marcaj pe capacul spate: „585 Goldau Flage”). Brăţara RoWi Fixo-Flex este din americ placat cu aur, inscripţionată cu nr. de patent (vezi foto 5 şi 7). Un ceas deosebit de frumos, greu de găsit într-o stare atît de bună şi un cadou de neuitat pentru cineva cu numele Roxana !

Marca Roxy a apărut în peisajul orologer în anii 1930, fiind înregistrată de Emil Werner, fondatorul Roxy Uhrenfabrik, şi de Helmut Castan, proprietarul unei alte fabrici, Castan & Kotalik, care îşi uniseră forţele pentru a crea ceasuri mai bune şi mai precise. Ceasurile Roxy au fost fabricate însă în puţine exemplare, deoarece cel de-al Doilea Război Mondial bătea la uşă, astfel că în scurt timp fabricile celor doi fondatori au fost rechiziţionate pentru producţia de război. Ulterior, originile pieselor orologere fabricate de cei doi s-au pierdut în negura timpurilor, marca Roxy dispărînd pentru totdeauna alături de fondatori şi fabricile lor. Manufactura germană a mai produs ceasuri şi sub mărcile Delphin, Helcas sau Panzer. Marca Roxy a mai fost înregistrată sau utilizată şi de firme elveţiene sau americane: Rosen & Steinberg (înregistrată în 1927 cu sediul în cartierul new yorkez Brooklyn), Dux SA/ N. Praz/ Ipo SA precum şi Roxy SA (ambele cu sediul în Biel Bienne, dar cu proprietari diferiţi), fraţii Clemence (înregistraţi în 1929 cu sediul în La-Chaux-de-Fonds, succesorii lui Eugene Clemence-Beurret) sau Manufacture d’Horlogerie Etna SA (fabricant de ceasuri şi mecanisme încă din 1920, cu ateliere în Petit-Saconnex, lîngă Geneva).

Mecanismele Durowe, una dintre firmele de prestigiu ale industriei orologere germane, sînt proprietatea lui Jörg Schauer, care mai deţine şi binecunoscuta marcă de ceasuri Stowa. Rodi & Wienenberger, cu o experienţă de peste 130 de ani în domeniu, este cea mai cunoscută firmă de accesorii pentru ceasuri din Germania şi una dintre primele din lume. Înregistrată încă din 1885 de către Eugen Rodi şi Wilhelm Wienenberger, iniţial ca fabrică de bijuterii cu headquarter-ul la Pforzheim, RoWi se transformă în 1889 în societate pe acţiuni. Fabricile companiei au fost distruse aproape complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Reconstruită, manufactura inventează în 1952 brăţara Fixo-Flex, ceea ce-i va aduce nu numai o largă recunoaştere internaţională dar şi fondurile necesare unei dezvoltări accelerate.

Ceasul provine din colecţia personală, arată excelent şi funcţionează bine. Revizia a fost făcută recent. Se livrează împreună cu brăţara originală, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”). Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 04 februarie 2017 Actualizat: 28 februarie 2024 Vizualizari: 208
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Slava
750 lei
Diehl
600 lei
VENUS
400 lei
Slava
760 lei
E.R.C.
750 lei