ceas Sekonda, mecanism Poljot 2414

CEAS BARBATESC SEKONDA Inscris de Ceasornicar Stare: Folosit
310 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Sekonda, un brand „de export” al fostei Uniuni Sovietice, este echipat cu un mecanism rar întîlnit de la Poljot, un 2414 cu seria 1036134, cu 17 rubine, secundar central şi calendar, fabricat aproximativ în 1960. De altfel, acest tip de mecanism a fost fabricat numai între 1956 şi 1966, în variante cu 15, 17 sau 21 de rubine (sursa: Mark Gordon). Familia de mecanisme din care face parte şi acest mecanism este formată din 2408 (armare manuală, fără amortizor antişoc), 2409, 2410 (antimagnetic), 2414 (calendar) şi 2415A (automatic). Ceasul are diametrul de 36 mm şi distanţa dintre anse de 18 mm, iar mecanismul are 24 mm diametru. Balansierul din Glucydur este prevăzut cu şuruburi de compensare şi cu două amortizoare antişoc: amortizor Incabloc la roata ancorei şi amortizor Kirowa-Poljot la balansier. Pe lîngă amortizorul suplimentar, rubinul de la roata ancorei este chatonat. Spirala plană tip Breguet este confecţionată din elinvar, asigurînd o frecvenţă de 18.000 de bătăi pe oră. Arcul în dublă spirală Cornu asigură o rezervă de mers de 43 de ore. Capacul spate este cu inel filetat. Cadranul şi geamul sînt în stare foarte bună.

Sekonda a fost una dintre mărcile „pentru export” din fosta Uniune Sovietică. Ceasurile fabricate sub acest brand erau echipate cu mecanisme produse în cinci dintre fabricile sovietice de ceasuri: Luch, Poljot, Slava, Wostok şi Raketa. S-au fabricat diverse modele de Sekonda, unele dintre ele adevărate bijuterii de mecanică fină aplicată. De fapt, şcoala sovietică de orologerie funcţiona pe baza a patru principii: simplitate, eficienţă, funcţionalitate şi rezistenţă. La mecanismele ruseşti, complicaţiile erau folosite pentru că era nevoie de ele, nu doar ca element de inovaţie sau „cine face primul lucruri mai interesante, mai scumpe şi mai inutile”, cum se întîmplă de multe ori, chiar şi astăzi, în industria elveţiană de ceasuri.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie tehnică şi estetică foarte bună, Se livrează împreună cu brăţara millanese de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 10 aprilie 2018 Actualizat: 16 februarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Exona
250 lei
Philly
700 lei
Teamer
100 lei
Roxy
400 lei
Pierce
475 lei