ceas Slava mecanism 2414 cu două arcuri, secundar central şi calendar

CEAS BARBATESC SLAVA Inscris de Ceasornicar
438 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Slava este echipat cu un remarcabil mecanism 2414 cu două arcuri motoare, secundar central şi calendar periferic la ora „3”. Cele două arcuri, în două casete separate, îşi transmit unul altuia forţa printr-un mic pinion şi împing simultan roata minutar. Dimensiunile ceasului sînt de 40x43 mm, distanţa între anse de 18 mm, iar dimensiunile maşinăriei 25 mm diametru şi 3,8 mm grosime. Are 21 de rubine, inclusiv la coroana calendarului ! Eşapamentul este cu ancoră tip swiss cu palete din rubin, iar balansierul este lis, din glucydur. Balansierul de mari dimensiuni împreună cu spirala din oţel elynvar execută 18.000 de bătăi pe oră şi este prevazut cu amortizoare antişoc Aera, de producţie sovietică. Capacul spate din inox are seria 372698. Cadranul cu cifre romane este în stare foarte bună şi este evidenţiat de secundarul roşu. Carcasa este placată cu aur (marcaj pe lateralul carcasei, la ora 9).

Slava („glorie” în limba rusă) este unul dintre brandurile binecunoscute în paleta ceasurilor sovietice şi ruseşti produse la A 2-a Fabrică de Ceasuri din Moscova (2 Moskovskaia Ciasovai Zavod). Aceasta a fost înfiinţată în 1924 prin fuziunea cîtorva ateliere de radiotelegrafie, electromecanice şi ceasornicari din Moscova. Prin 1930 era deja organizată o producţie de serie cu ceasuri deşteptătoare şi stradale electrice. În octombrie 1941 fabrica a fost evacuată la Cistopol şi producţia orientată pentru nevoile de război. După victorie fabrica a revenit la Moscova şi a produs exclusiv ceasuri civile. În 1958 se stabileşte numele brandului “Slava”. Fabrica a produs şi ceasuri cu sonerie mici, electro-mecanice sau cu diapazon. Prin anii ’60 a fost pus la punct modelul de ceas de mînă pentru bărbaţi cu două arcuri şi calendar 2428, iar prin anii ’70 aici s-a creat şi primul ceas cu quartz sovietic. De notat că şi ceasurile româneşti Orex au folosit, pentru o scurtă perioadă (’90–’92), mecanisme de la Slava.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o stare tehnică şi estetică foarte bună. Se livrează împreună cu cureaua de prezentare, nouă, dedicată, din piele maro cu cusături bej (vezi foto 2 şi 7), iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 29 septembrie 2020 Actualizat: 19 ianuarie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Roxy
400 lei
Komandirskie
1.250 lei
Doxa
850 lei
Svet
585 lei