ceas Slava MiG-29 "Fulcrum" automatic, serie foarte mică, mecanism 2416

CEAS BARBATESC SLAVA Inscris de Ceasornicar
700 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Slava MiG-29 „Fulcrum” este echipat cu un mecanism automatic 2416 cu secundar central şi calendar. Diametrul ceasului este de 42 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar dimensiunile maşinăriei 24 mm diametru şi 6 mm înălţime. Are 21 de rubine, inclusiv la coroana calendarului. Acest mecanism este o creaţie proprie a inginerilor sovietici de la Slava şi are cîteva caracteristici unice în lume la vremea respectivă. Prima complicaţie este o ramă circulară cu cîteva pîrghii ale mecanismelor datei şi remontoar. A doua este existenţa a două arcuri motoare în două casete separate, care-şi transmit unul altuia forţa printr-un mic pinion. Acest lucru a permis o utilizare optimă a spaţiului, iar cele două arcuri asigură o rezervă de mers de 40 de ore. De aceea şi trenul de roţi are o roată intermediară în plus. Eşapamentul este cu ancoră swiss cu palete din rubin şi balansier lis ce execută 18.000 de bătăi pe oră şi este prevăzut cu amortizoare Aera, de construcţie sovietică. Capacul spate din inox are seria 411, ceea ce înseamnă că a fost printre primele exemplare produse din acest model. Cadranul negru mat este evidenţiat de secundar şi de silueta unui avion de vînătoare MiG-29 în zbor.

Mikoian-Gurevici MiG-29 (în alfabetul chirilic Микоян и Гуревич МиГ-29) este un avion de vînătoare, cu reacție, din generația a patra, proiectat în Uniunea Sovietică pentru a îndeplini rolul unui avion de superioritate aeriană. În codul NATO este denumit “Fulcrum”. Avionul a fost dezvoltat în anii 1970 de biroul de proiectare Mikoian și a fost introdus în dotarea Forțelor Aeriene Sovietice în anul 1983. În prezent, se află în dotarea forțelor aeriene a peste 25 de țări. MiG-29, alături de Suhoi Su-27, a fost proiectat pentru a contracara avioanele de vînătoare americane F-15 Eagle și F-16 Fighting Falcon. Avionul s-a aflat și în dotarea Forţelor Aeriene Române.

Slava („glorie” în limba rusă) este unul dintre brandurile binecunoscute în paleta ceasurilor sovietice şi ruseşti produse la A 2-a Fabrică de Ceasuri din Moscova (2 Moskovskaia Ciasovai Zavod). Aceasta a fost înfiinţată în 1924 prin fuziunea cîtorva ateliere de radiotelegrafie, electromecanice şi ceasornicari din Moscova. Prin 1930 era deja organizată o producţie de serie cu ceasuri deşteptătoare şi stradale electrice. În octombrie 1941 fabrica a fost evacuată la Cistopol şi producţia orientată pentru nevoile de război. După victorie fabrica a revenit la Moscova şi a produs exclusiv ceasuri civile. Mai cunoscute au fost ceasurile de mînă “Start”, cu mecanismul 32yH (folosit şi în ceasurile Pobeda, pe baza mecanismului francez Lip T-15). În 1958 se stabileşte numele brandului “Slava”. Fabrica a produs şi ceasuri cu sonerie mici, electro-mecanice şi ceasuri cu diapazon. Prin anii ’60 a fost pus la punct modelul de ceas de mînă pentru bărbaţi cu două arcuri şi calendar 2428, iar prin anii ’70 aici s-a creat şi primul ceas cu quartz sovietic. De notat că şi ceasurile româneşti Orex au folosit, pentru o scurtă perioadă (’90–’92), mecanisme de la Slava.

Ceasul provine din colecţia personală, este într-o stare tehnică şi estetică excelentă. Revizia completă a fost făcută recent. Se livrează tot cu cureaua de prezentare iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 17 aprilie 2023 Actualizat: 26 martie 2024 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Mondia
850 lei
Seiko
700 lei
Darwil
810 lei
Ruhla
265 lei
Komandirskie
4.500 EUR