ceas Slava tonneau, cadran albastru-turcoaz metalizat, mecanism 2428 cu 26 de rubine (rezervat dl. A.R. !)

CEAS BARBATESC SLAVA Inscris de Ceasornicar Stare: Folosit
310 lei (rezervat dl. A.R. !)
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas Slava, cu carcasă tip tonneau şi cadranul în superbe nuanţe metalizate de albastru-turcoaz, este echipat cu un mecanism Slava 2428 cu secundar central şi dublu calendar (dată şi zi). Apertura calendarului este situată oarecum atipic, la ora 6. Dimensiunile ceasului sînt de 39x44 mm şi distanţa între anse de 18 mm, iar dimensiunile maşinăriei de 28,8 mm diametru şi 4,1 mm grosime. Are 26 de rubine, inclusiv la coroana calendarului ! Acest mecanism este o creaţie proprie a inginerilor sovietici de la Slava şi are cîteva caracteristici unice în lume la vremea respectivă. Prima complicaţie este o ramă circulară cu cîteva pîrghii ale mecanismelor datei şi remontoar. A doua este dublul calendar – dată şi zi. A treia este butonul amplasat la ora „2”, care permite setarea rapidă a datei. A patra şi cea mai importantă însă este existenţa a două arcuri motoare în două casete separate, care-şi transmit unul altuia forţa printr-un mic pinion. Acest lucru a permis o utilizare optimă a spaţiului, iar cele două arcuri în spirală dublă Cornu asigură o fenomenală rezervă de mers de 52 de ore !. De aceea şi trenul de roţi are o roată intermediară în plus. Eşapamentul este cu ancoră swiss cu palete din rubin şi balansier lis din glucydur. Balansierul împreună cu spirala din oţel elynvar execută 18.000 de bătăi pe oră şi este prevăzut cu amortizoare antishok Aera. Cadranul este superb, în nuanţe de albastru-turcoaz metalizat. Capacul este din inox, cu inel filetat, şi are garnitura de etanşare originală. Remontoarul este original, în stare foarte bună, geamul de asemenea este original, în stare foarte bună.

Slava („glorie” în limba rusă) este unul din brandurile binecunoscute în paleta ceasurilor sovietice şi ruseşti produse la a doua fabrică de ceasuri din Moscova (2 Moskovskaia Ciasovai Zavod). Aceasta a fost înfiinţată în 1924 prin fuziunea cîtorva ateliere de radiotelegrafie, electromecanice şi ceasornicari din Moscova. Prin 1930 era deja organizată o producţie de serie cu ceasuri deşteptătoare şi stradale electrice. În octombrie 1941 fabrica a fost evacuată la Cistopol şi productia orientată pentru nevoile de război. După victorie, fabrica a revenit la Moscova şi a fost produs exclusiv ceasuri civile. În 1958 se stabileşte numele brandului “Slava”. Fabrica a produs şi ceasuri cu sonerie mici, electro-mecanice şi ceasuri cu diapazon. Prin anii ’60 a fost pus la punct modelul de ceas de mînă pentru bărbaţi cu două arcuri şi calendar, iar prin anii ’70 aici s-a creat şi primul ceas cu quartz sovietic. Firma originală Slava a fost relansată în 2006 după preluarea sa de un particular şi produce ceasuri de înalt nivel calitativ.

Ceasul provine din colecţia personală şi este într-o condiţie tehnică şi estetică foarte bună. Piesa se livrează cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteţi alege o frumoasă curea din piele autentică de struţ, şarpe, capră sau viţel (găsiţi curele pentru ceas la secţiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiţi la secţiunile „perniţe” şi „cutii ceasuri”.

Atenţie: feriţi ceasul de lovituri sau şocuri mecanice puternice. Deşi are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuşi doar un ceas ! Feriţi ceasul de apă şi atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanşare, în timp acestea slăbesc cîte puţin. Evitaţi apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcţionarea. Periodic, la 4-5 ani, e bine să-i faceţi o nouă revizie la ceasornicar. Chiar şi cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcţionări mecanice îndelungate.

Data anunt: 16 April 2018 Vizualizari: 0
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 758
Anunturi marcate ca vandute: 560
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Chaika
302 lei
Slava
200 lei
Zenith
1.950 lei
Potens
160 lei
Lip
700 lei