ceas Zaria cu carcasă Art Déco din aluminiu eloxat, mecanism 1800

CEAS DAMA ZARIA Inscris de Ceasornicar
147 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă Zaria, cu o frumoasă carcasă Art Déco din aluminiu eloxat, este echipat cu un mecanism Zaria 1800 cu 16 rubine, fabricat aproximativ în 1955. Ceasul are dimensiunile de 19x32 mm, iar mecanismul are dimensiunile de 11,84x16,36 mm. Balansierul lis din Glucydur bate cu 21.600 de alternanțe pe oră, o performanță remarcabilă pentru orologeria sovietică aflată la început în acele timpuri. Mecanismul este ștanța cu sigla fabricii din Penza. Carcasa, în stil Art Déco, este din aluminiu eloxat în roz, bine păstrată (ulterior, sovieticii au renunțat la carcasele din aluminiu, datorită vulnerabilității acestui material). Toate piesele sînt cele originale, în stare foarte bună. Cureaua handmade este dedicată, custom made. Ceasul este curat și funcționează ireproșabil, la secundă.

Cîndva un simbol al eleganței și a înaltei clase politice a tovarășelor din elita comunistă, ceasurile Zaria au ajuns astăzi subiect de istorie. Zaria (“Zori”, în limba rusă) a fost fabricat în Uniunea Sovietică, un produs al celei de-a Treia fabrici de ceasuri. În 1935, guvernul sovietic planifică producția Celei de-a treia fabrici de ceasuri cu scule aduse din Franța. În 1938, primul ceas marca Zaria (model T-18) este produs de fabrica de biciclete ZIF. În 1940, fabrica devine Penza, cea de-a treia fabrica de ceasuri, iar ZIF devine Zvezda. În 1941 începe producția de mașini-unelte și pentru alte fabrici de ceas din Uniunea Sovietică. În 1946 începe producția de ceasuri Pobeda. Peste numai trei ani, producția de ceasuri Zaria devine exclusiv pentru ceasuri de damă. În același an, Zaria introduce modelul cu “ticăit mărunt”. Între 1954-1955, la Minsk încep să fie produse ceasuri Zaria. Brandul deține și un inedit record mondial: în 1962 Zaria produce cel mai mic ceas cu secundar din lume !

Ceasul provine din colecția personală și este într-o condiție tehnică și estetică bună. Funcționează perfect. Revizia a fost făcută recent. Se livrează împreună cu cureaua custom made, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 30 August 2014 Actualizat: 11 December 2018 Vizualizari: 1107
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 787
Anunturi marcate ca vandute: 581
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Raketa
180 lei
STOWA
200 lei
Raketa
350 lei
Ricoh
270 lei
Zaria
302 lei