Chronograph 1915 RETRAS

CEAS BARBATESC CHRONOGRAPHE SUISSE Inscris de Asrian (Constanta) Stare: Folosit
0 lei RETRAS
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Venit direct din tranșeele "marelui răsboi" (primul război mondial) unde ofițerul chipeș a purtat mândru acestă bijuterie printre gloanțe si obuze rătăcite...iar ulterior s-a adăpostit de Messerschmitt-urile ce întunecau văzduhul azuriu...95 de ani mai târziu a intrat în posesia subsemnatului ce are plăcerea în a vă delecta cu cateva cuvinte adresate acestui minunat ceas elvetian.

Când l am văzut prima oară nu mi-a venit a crede starea generală a acestui superb "single pusher" ( monopusher ) chronograph...
Cadranul emailat (portelanat) este impecabil...fără nici cea mai mică microfisură (hairline) sau ciobitură...fără pete sau zgârieturi...ștersături sau altceva ( personal îmi plac cadranele intacte și nu cred că sunt singurul ).
De fapt frumusețea ceasului pe care îl privești de fiecare dată...este scoasã în evidență din pricina cadranului... cadran care după propria mea părere este cel mai important lucru întrucât denotă starea generală a ceasului și implicit plăcerea de a îl admira (totodată la fel de frumoase sunt și cadranele ce au o patină ("amprentă") a timpului (îmbătrânire) uniformă, fără pete, zgârieturi,crapaturi, rescrieri în laboratoare de specialitate...etc. Mă duce cu gândul că cine l-a purtat a avut mare grijă de el dat fiind faptul că acest cadran este din email (un soi de porțelan ). Partea cea mai bună la acest tip de cadran din porțelan este faptul că odată cu trecerea anilor porțelanul va rămâne la fel...nu se va oxida..șterge...degrada în comparație cu ceasurile ce au un cadran metalic sau din alt material ce vor căpăta o patină ( îngălbenire ) datorită diverșilor factori precum umiditatea,diferențele de temperatură etc.

Acest frumos instrument de măsurare a trecerii timpului face tranziția între ceasurile de buzunar si cele de mână (priviți balamalele de prindere ale curelei si capacul cu balama pentru vizualizarea mașinăriei care se deschide ca la un ceas de buzunar). Ceasurile cu prindere prin telescopul popular in zilele noastre au aparut prin anii '30.

Ceasul este dotat cu o scală telemetrică ( "telemetre"- gradația de culoare rosie imprimată pe cadran în Km ) ce permitea ofițerului ( marină,infanterie,artilerie ) să măsoare distanța dintre un observator și un eveniment vizibil sau acustic, bazându-se pe viteza sunetului în aer ( aproximativ 340m/secunda ).

Exemplu: La vederea flacării de la gura țevii unei arme ,sau vederea impactului unui corp sau vederea unui fulger se pornește cronometrul, iar la auzirea sunetului de armă ,sau a corpului căzut sau a tunetului se oprește și acesta indică distanța la care a avut loc evenimentul, în km.( se citește scala telemetrică de pe cadran ).

"A telemetre chronograph was originally designed for use by officers in the WWI. The best use was trench warfare when the officer was trying to range
artillary fire. The officer would use the chronograph to measure distance with time".
An officer would start timing as he saw the flash of a cannon muzzle. Upon hearing the report from the cannon the chronograph is stopped, giving range to the enemy artillary.
Three of the most utilized features on a chronograph were a special dial for timing up to 30 minutes in duration,"telemeter" markings around the dial that made calculating the distance of sound-base phenomena such as munitions blasts and thunderclaps at a glance, and a tachometer scale for easily determing speed and distance, such as on this watch.

This rare early chronograph watch is powered by an early Landeron/Hahn caliber movement. For those unfamiliar with chronographs, due to their complexity, in vintage times most brands, including respected firms like Rolex, Breitling, Heuer, Ulysse Nardin, did not fully manufacture their own movements but rather purchased them from companies who specialized in making the sophisticated mecanisms.

Trebuie menționat faptul că în acei ani un astfel de instrument costa o mică avere.

Carcasa este placată cu aur și se află într-o stare foarte buna pentru varsta ceasului, cu urme de purtare/tocire a peliculei de Aur pe interior unde a avut contactul cu incheietura,...este marcată pe interiorul capacului, având un serial number, o ștanță ca un fel de cavaler templier și cuvintele "Temeraire Geneve".
Funcția de chronograph funcționează perfect, ceasul având același "tic-tac" de aproape un secol.
Mașinăria a fost curățată cu neofalină...și fiecare rubin a avut parte de un tratament "regesc" cu ulei de ceasornicărie.
Fotografia cu ofițerul și ceasul la mâna lui este de prezentare...chronograph-ul ofițerului fiind unul din aceeasi epoca cu cel prezentat de mine dar altă marcă.
Cureaua este vintage... ( nu am schimbat-o)...bănuiesc că este cea autentică intrucat catarama este placata cu aur, cusaturile curelei sunt aceleasi cu cele ale altor ceasuri similare din acea epoca...și chiar are aceeași culoare maronie ca și cureaua ceasului din fotografia cu ofițerul.
Dimensiunea este de 4,5 cm cu coroniță, 4,3 fără cornoniță, un ceas mare ce stă în față chiar în tendințele zilelor noastre de supradimensionare și exagerare inutilă ...ca să nu spun "bombe" sau "apometre".

Ceasul cu siguranță va atrage atenția și totodată întrebări chiar în rândul necunoscătorilor sau a celor ce nu sunt pasionați de orologerie sau lucruri vintage ( din experiență personală vă spun că viitorul posesor va fi invadat de întrebări ).

Este vorba de finețea, noblețea, eleganța...rafinamentul și gusturile celui ce apreciază un astfel de obiect încărcat cu un secol de istorie...
Cine va pune acest ceas la mână se va îndrăgosti de el...vă promit...și nu spun asta doar pentru că doresc să îl vând.
Este un ceas teribil de frumos ce s-a strecurat "incognito" printr-un secol zbuciumat ...tic-tac-ul său fiind o lecție de istorie pentru mulți dintre noi.

"Old is gold" este o zicală... ce se potrivește ca o mănușă acestei bijuterii căreia îi va crește valoarea în timp...raritatea constând în starea generală a ceasului (majoritatea au cadranul fisurat) și faptul că nu găsești un asemenea obiect pe toate drumurile chiar dacă dispui de bani. (cine îl cumpără de obicei îl păstrează în colectia lui privată sau îl lasă moștenire copiilor sau cuiva drag).

Acest frumos ceas este unicat în România, puteți face un exercițiu de căutare pe internet...dar eu nu am găsit altul oferit spre vânzare...ceea ce denotă faptul că este un ceas rar.

Trebuie menționat că viitorul posesor va trebui să îl poarte cu mare grijă, să evite diferențele de temperatură, îl va feri de umezeală și șocuri dar și contactul cu apa. Este un ceas de aproape 100 de ani ce necesită manipularea sa cu mare grijă și atenție...pentru orice alt gen de activități sportive se poate purta un alt tip de ceas.

Mașinăria este "Landeron Hahn" cu roata de coloana sau asa zisa "column wheel" : "The column wheel movement is considered by most watch connoisseurs to be the most desirable, since it requires the greatest skill to design and build correctly and it is often thought to be the most durable."

"The more expensive version is the column wheel chronograph, also called a pillar wheel or (Swiss) castle. In this system, the start, stop, and reset of the chronograph hands is controlled via a column with seven- or nine-tooth gear. This makes the operation of the buttons smoother but is technically very demanding to design and manufacture. Therefore watches with this construction, mostly popular in the 1930s and 1940s, today are regarded as coveted collector's items. Today, many high-end chronographs still rely on column wheels."

Dacă te gândești câteva clipe tu cititorule și vei pune în balanță faptul că majoritatea ceasurilor chronograph relativ noi de firmă costă cel puțin 1500 eur și au ca mașinărie un banal Valijoux oarece modificat pe care îl vei găsi pe încheietura "majorității"...vei înțelege ceea ce am încercat să scot în evidență cu ceasul meu oferit spre vânzare..

Uzina din interior ma fascineaza ori de cate ori ii deschid capacul...si-mi pun intrebarea ce minte a trebuit sa aiba cel ce a proiectat acest mecanism...ce functioneaza perfect si dupa aproape 100 de ani...
Un ceas relativ nou îl poți cumpăra oricând...pe de altă parte un ceas vintage de genul ăstuia nu îl găsești atât de ușor..să nu mai vorbim de raritatea obiectului...starea lui generală și exclusivitatea de care te bucuri purtând un obiect ce va atrage privirile și invidia.

In prima fotografie este prezentat un ceas la mana unui ofiter de artilerie ce este asemanator cu ceasul meu pus spre vanzare (cel din foto este alta marca-Eberhard)... poza fiind preluata din filmul Fango e Gloria ( o povestioara de dragoste din primul razboi mondial.

Un ceas de gală ce te va scoate din anonimat pretutindeni din pricina impactului vizual (marimea), dar si a faptului ca se cunoaste ca nu este un ceas "de duzina" cum poarta "majoritatea ce nu-si poate depasi conditia ..iar la achizitionarea unui ceas se ghideaza dupa "trend"..adica mare..cat mai mare ( poate un apometru )..eventual daca se poate vedea de pe luna..ar fi ideal .. (Iarta-i Doamne caci nu stiu ce fac). (ultima fraza este un pamflet si trebuie interpretat ca atare ).

Acest ceas nu este pretabil pentru persoanele care asculta manele.



Pentru mai multe detalii 0728962122 sau adresa de mail.



____________________________________________________________
______________________________________


Lacrima "sinceră"
Revăzându-și amintirile în cutia prăfuită...ochii bătrânului nu-și putură stapâni emoția și începură a-i clăti retinele plictisite a mai sta "deschise"...lacrimile fine pătând sticla ceasului primit de la "ăl" bătrân în vremurile când tinerețea sa cocheta cu mrejele tandre ale celei ce îi mângâia pletele tinereții..
Tic Tac-ul izbucnise și el în lacrimi necontrolate de "ulei" la vederea quartz-ului răutăcios ce nu putea "percepe" frământările tinereții ce "fugise" precum păpădia firavă suflată de copilandrul inocent...

Ceasul prea bătrân
Ceasul prea batran începuse să plangă ulei la "vederea" amintirilor încătușate în mecanismul blocat de rugina "jucaușă" ce începuse a se înfrupta din oțelul rapid făurit pentru axul balansierului ce încă deranja uleiul vâscos surprins în rubinul chipeș și frumos chatonat în metalul prețios , orele bolnăvicioase încep să pălească în fața minutelor răutăcioase prinse în menghina secundelor libertine scurse ireversibil în cadranul frumos îmbătrânit...secundarul "plictisit" de prea multe cercuri în jurul axei lui încă deranjează firele fine de praf depuse pe cifrele frumos patinate de timpul extravagant..

Timpul nemilos oxidează ego-ul arătătoarelor fricoase în a mai arăta ora exactă vazută prin sticla "mătuită" de privirile purtătorului metalului tocit cu amintirile înrămate în amalgamul evenimentelor ireversibile si perpetuate prin retina cvasi plângăcioasă a celei ce i-a dăruit acestă bijuterie mecanică...

Teatrul cifrelor
Cifrele mici și "bolnave" încă tânjesc la "rolul" măreț ce le-a fost promis pe "scena" frumos patinată de secundarul ruginit ale cărui "amprente" depuse pe cadran au țesut imaginea dezolantă a ceasornicului uitat în sertarul dubios...peisajul sinistru amplificat de praful ciudat perpetuează ideea sfărâmată de a resuscita vremurile în care arăta mândru ora "prea exactă"..

Patina cadranului
Cadranul frumos patinat de anii ce s-au scurs peste el ...încă resimte surescitarea în carcasa refăurită de maestrul bijutier ce depuse toate diligențele pentru a stoarce și ultima picătură de plăcere din sufletul purtătorului ..poate doar arătătoarele oxidate resimt suflul oxigenului surprins între cristalul mătuit și cadran...starea de putrezăciune lăuntrică fiind amplificată de cifrele ce abia se mai pot desluși în peisajul gothic desenat de imaginația suspectă a subsemnatului ..

Pantofii deliranți
Mișcarea fină a celor mai sexy pantofi se perpetuează în imaginația romancierului până ce explozia vaselor de sânge este inevitabilă pentru evenimentul discret ce-și urmează siajul lăsat de pasiunea cu care îl sorbea din priviri...Indecentul prea conducerea asupra decentului deja plictisitor de anost...senzația atingerii fine depășește bariera normalului și decide să inițieze delirul plăcerii degustate latent de domnișoara ce tocmai s-a indrăgostit...

Indecența felinei
Indecența emanată prin feromonii expuși de privirea ei prea sociabilă ..fermentează excesul delirant al celui ce-i adulmecă insistența degajată cu care flirtează inocent dar prea sexy pentru proștii ce nu-i pot digera gândurile incompatibile cu desfrâul surprins în ipostaza efemeră de care suferea felina incandescentă...focul din sufletul ei..freamătul interior...incandescentza...efervescentza momentului.

Acel moment
Momentul în care i-am surprins frumosul din ea..l-am imortalizat în tabloul imaginar ce deborda de feminitate și subtilitate mascată perfid prin altruismul pensulei ce-i contura usor zâmbetul pervers de inocent... mascarada cuvintelor aleator alese perpetuându-se cuvânt cu cuvânt în clipele ce ți-au fost sustrase de imaginația delirantă a celui ce își savurează cafeaua perfectă în dimineața imperfectă...


Sutienul încarcerat
Felina plăpândă încă tânjește după privirile aruncate aleatoriu de privitorii dubioși.. sunetul impregnat în timpanul bucuros jeleste momentul cinetic țesut de imaginația subsemnatului ce "delirează" la expunerea indecentă a sânilor ce stau sa evadeze din sutienul sugrumat de cătușele prea reci ..dualitatea senzațiilor resimțite la vederea rochiei mulate pe "Venusul" indiscret...trezesc instinctul primar al celui ce trebuia sa încarcereze sentimentele mânjite cu veninul stors de domnișoara scufundată în păcatul atât de necesar momentului efemer...

Tocurile imaginare
Tabloul efervescent chinuit de ploaia înghețată...încă îmi deranjează simțurile impregnate cu erotismul "emanat" de tocurile platformelor ce deranjează pavajul excitat de "priveliștea" către posteriorul bine conturat...părul ei fin scurgându-se lasciv peste umerii calzi...ochii viperei lăsându-se urmăriți minuțios de privirile indiscrete ale celor ce nu pot "digera" finețea degajată prin atitudinea alambicată a celei ce își exploata atu-ul mult prea sexy în taina nopții lunatice..

Adezivul expus
Delirul privirii ei se instalează latent în sufletul romancierului surprins de imaginea alambicată a celei ce și-a etalat adezivul ciorăpeilor mulați pe pielea fină expusă spre privirea pierdută a iubărețului indignat de atitudinea dezinvoltă de care "suferea" feminitatea ascunsă sub rochița incandescentă mascată de privilegiul câștigat prin atingerile lascive..

Eșarfa
Fumul emanat de țigareta uitată în scrumiera dezinvoltă desenează ușor amintirea parfumului ce rămase impregnat în eșarfa fină...poate doar paharul murdar cu amprentele felinei își aduce aminte de clipele perfecte în care buzele sorbeau minuțios lichidul păcătos ce părea a-și revendica dreptul de a corobora clipele incerte în care zâmbea perfid către privirea lui caldă ...momentul fiind imortalizat în nudul prea sexy ...

Cocktailul suspect
Veninul picurat peste poțiunea alambicată și surescitată de taninul din romul prea bătrân....încă stârnea iremediabil excitarea uleiului de portocale cvasi-contopit cu mierea vinovată... vanilia efemeră creând iluzia desfătului papilelor ce nu puteau digera scorțișoara dubios impregnată în rugina lichidului păcătos ...poate doar rujul "pictat" pe paharul bolnăvicios încă resimțea chintesența ingredientelor suspect de bine dozate și ademenite de amprentele felinei ce-și expuse involuntar adezivul ciorăpeilor pătați... senzațiile "culorilor" din amalgamul licorii erotice căpătând o nuanță de pastel...

Lacrimile necontrolabile
Sufletul i se umpluse cu lacrimi necontrolate de fericire revărsate prin pâlnia amintirilor înrămate în tabloul frumos conturat cu imaginea felinei surprinse în ipostaza indecentă pentru privitorul obsedat de nudul perfect ...

Amintirea ei
Cerul cenușiu amplifică peisajul noroios în care ne scufundăm ușor pe măsură ce zilele se scurg latent în negura timpului urâcios..doar ticăitul ceasornicului fiind singurul meu refugiu.. Jurnalul murdar refuză să-și umple paginile galbene îmbibate cu prea mult tutun..flacăra lumânării morbide se joacă dubios cu umbrele perverse ce încă visează la siluetele bolnăvicioase ce pictau tavanul scorojit ...imaginea dezolantă fiind zugrăvită de strigătele gramofonului răgușit după zilele de glorie în care fredona non-șalant starea de deterioarare lăuntrică ce nu-și putea stăpâni sentimentele arborate de notele muzicale suspecte și deranjate de indecentza cu care odinioară fredonau ușor incapacitatea perfidă în a înțelege nevoia romancierului de a "privi" inocent trupul dezvelit de privirile ce surescitau materia cenușie ...alergând aievea și răscolind partea perversă adulmecată sticlos de cea ce trebuia să deguste din dependentza lui față de sânii ce băleau mierea prea fină ...

Domnișoara "Alambicată"
nefericirea lui este încă marcată de neștiința în a explora altruismul flirtului imaginii alambicate a celei ce trebuia să deguste din plăcerile bolnăvicioase cu care erau desfătate buzele cărnoase...starea de necesitate fiind amplificată prin întărirea nurilor sensibili la atingerea prea fină...
Rochița prea scurtă își intră în rolul măreț ce i-a fost promis pe scena erotică...jocul lasciv revendicându-și dreptul de a procesa datele contorsionate de materia cenușie ce aleargă ca o fecioară flămândă după atingerile pătimașe ...portjartierul arbitrând desfrâul ce urma a fi comis cu vinovăție de privirea fugară a domniței extrem de atrăgătoare..

Părul prea negru
părul ei negru nu încetează să mi trezească amintirea după care încă sufăr în taină ... mirosul inexplicabil ce mi-a rămas răstignit în memoria dubioasă ce suferea în timp ce desfrâul din mintea ei se desfăta cu imaginația bolnăvicioasă ce îi stimula materia cenușie.. încă îi trezea suspiciuni cu ocazia revederii imaginii atât de ciudate a celei ce trebuia să renunțe la prejudecățile răutăcioase zidite în arhiva bolnăvicioasă...

Pastelul supraîncălzit
Pastelul bronzat se bucură de atingerea prea fină cu care era rasfățat în zilele fierbinți de vară...aproape schimbandu-și ușor forma prea exactă în privirile fugare surprinse în metastaza frumos patinată de timpul " ireversibil încătușat " în orele excentrice...

Clepsidra plictisitã
Sticla clepsidrei rãsturantã prea târziu încã resimte suflul nisipului fin ce se scurge lasciv spre vârful piramidei zidite firav între peretii plictisiti de priveliștea dezolantã cãtre amprentele rãutãcioase ce zâmbesc morbid la privirea privitorului stors de amintirea...ei.

Hârtia dubioasă
Umbra hârtiei ceruite încã dominã pavajul cuvintelor excitate de amintirea otrãvitã cu veninul picurat din amalgamul sentimentelor alterate de indiferența bolnãvicioasã și strecuratã prin sita cuvintelor alese de cea care trebuia sã pudreze ireversibil acel moment...

Decadența
Decadentza incită incandescentza spre efervescentza privirii către imaginea distorsionată de vinul sângeriu ce urcă ușor dar sigur spre canalele îmbâcsite cu mireazma îmbibată de patima cu care atingea sânii exuberanți cãtre privirea pierdutã spre abisul frumusetii ...va urma

Oglinda mincinoasă
Pendula plăpândă se uită mirată la mirajul timpului scurs asupra ei..aproape aducandu-și aminte de anii cand se privea zilnic în oglinda mincinoasă care zâmbea pervers la hainele putrezite de așteptarea iubirii pierdute în tinerețea inocentă furată mult prea devreme de destinul încarcerat în ghearele clepsidrei însetate ...

Ceasul în care se văd ochii...
încă ticăie a parfum de inocență pierdută în abisul damnaților neprihăniți de tenebrele nopții văzute prin cristalul prea fin ...fiind țintuit de mâna perfidă care încă tremura de dorința atingerii morbid de suavă a viselor damnate la tăcere selenară zidită în paradisul gothic înmărmurit de pasiunea cu care sorbea vinul prea virgin în care se oglindeau ochii putrezi ai șemineului pe care zăcea pendula prea sleită de puteri pentru a mai arăta ora plictisită de acuratețea cu care odinioară era chinuită greutatea macabră ce parcă prevedea minciuna patimașă...

Firele fine de păr se scurg melancolic printre degetele încărcate cu amintirile fugare din timpurile când erotismul privirii ei zâmbea la materia cenușie ce fugea necontenit prin catacombele viselor fugare de realitatea răutăcioasă ce nu putea distinge boemitatea romancierului prins în incapacitatea epocii perfide..

Tăcerea selenară
Nebunia privirii ei se reflecta în minciuna surprinsă de ipostaza efemeră redusă la tăcere selenară prin gesturile incompatibile cu efervescentza gothică revărsată prin atitudinea dezinvoltă de care suferea felina obsedată de plăcerea bolnăvicioasă sfărâmată în privirea devoratoare a celui ce trebuia să-i șoptească vorbe delicate..

Gândurile meschine
Stropii de ploaie se preling pe pantofii iremediabil de sexy pentru asfaltul excitat de privelistea cãtre muntele venus al cărui vârf incandescent stă să erupă licoarea mult așteptată de papilele nerăbdătoare ce invocă materiei cenușii starea "de necesitate" pentru arborarea sentimentelor frumoase...până când dualitatea senzațiilor capătă o nuanță de pastel...
P.S. Îmi este dor de privirea ta..

Ganditorul indecent
"priveste" melancolic mirosul fin ademenit de adezivul expus al ciorăpeilor excitant de mulați pe piciorul felinei adulmecate de instinctul animalic ghidat de boemitatea materiei neastampărate ce încă visează la vanitatea cu care "explora" inocența altruistă a viperei scăldate în luxul cvasi morbid de plăcut pentru săraca fată bogată închisă în colivia placată cu gândurile perverse ale creatorului...neputința lui epică fiind stânjenită de carisma felinei de a privi cu oarece indiferență creațiile "dubioase"..

Luna semeață își face apariția lent printre norii zâmbăreți..vântul dubios își revine în simțiri...marea se frământă în sufletul ei..scoica ciudată îi șoptește vorbe fine..nisipul o atinge ...felina îl simte..ea îl atinge..el se prelinge...ea se destinde...

Momentul cinetic
Perpetuarea fină efectuată de orarul chinuit prin non-șalanța de care dă dovadă minutarul agațat aleatoriu de secundarul dubios...încă jelește momentul cinetic țesut de imaginația subsemnatului ce ți-a captat atenția prin clipele ce tocmai au intrat în eternitate...


De ce să nu scriu ?
Este întrebarea pe care mi-o adresez de la un timp încoace de când am devenit letargic odatã cu detașarea și ruperea de ea. Ruptura s-a produs în mare parte numai din vina ei aș putea spune...
Unde este cea cãreia vroiam sã mã dedic..total...nefiresc...nebunesc.. felina ce trebuia sã mi ofere inspiratie prin respiratia ei ce mi insuflã versurile fãrã a avea nevoie de vreun alt stimulent ?
La început am fost îndrãgostit..sau poate m-am lasat purtat de aceasta senzatie sublima...insa nestiinta și neputința ei de a încerca sã mi înteleagã dualitatea și nevoia perpetuã de a flirta innocent și nevinovat cu domnitele perfecte doar în scopul de a-mi aduce aminte de acest frumos dar care s-a supradezvoltat și materializat în ultimii ani ..m-a sinucis latent dar sigur.. precum un cancer în fază terminală ce-mi erodeaza simtamintele precum picatura chinezeasca.. era imposibil sa ma abtin cand frumusetea era la tot pasul si astepta sa fie culeasa...
Poate m-am schimbat și eu...
Depresia este inevitabilã, sunetul asurzitor provocat de "orgile" lui Stalin îmi întunecă judecata și zugrăvesc zâmbetul forțat ce se chinuie sã deschidã buzele încleștate de neputința de a-i "șopti" în scrisoare vorbe fine la care era părtașă acum ceva vreme. Dacă stau și mă gândesc ...Incapacitatea ei de a mă înțelege și a-mi asculta "mizeriile" s-a tot perpetuat de la începutul "războiului"...dar m am complăcut în această situație jenantă fără nici cea mai mică urmă de remușcare pentru viitorul ce părea "decent" in valentele mele inca neintelese de ea...

P.S. trebuie să scriu

Jocurile de cuvinte înșiruite mai sus sunt doar excerciții de creativitate ale subsemnatului în unele momente de inspirație..textele nu au fost copiate sau plagiate de pe undeva...sunt doar stări ce nu se pot explica...iar pe această cale doresc să mulțumesc tuturor persoanelor ce au avut răbdarea să citească și poate să zâmbească.
Cu siguranță unii dintre cititori mă vor blama..alții poate mă vor aprecia...chintesența amalgamului din cuvinte...doar unii îl vor putea digera..

Doresc sa multumesc tuturor celor ce si-au facut timp sa-mi citeasca "ciudateniile" :).

Ultima fotografie reprezintă pictura în ulei a tabloului cu mecanismul acestui ceas ..pictură care este unică şi la care tatăl meu a lucrat circa 5 luni de zile.

Faceţi un exerciţiu de imaginaţie la cată muncă s a depus la această pictură..se poate vinde împreună cu acest ceas.

0728962122

Data anunt: 09 noiembrie 2015 Actualizat: 18 mai 2017 Vizualizari: 2789

Asrian

Anunturi: 11
Anunturi marcate ca vandute: 10
Membru din: 03-2009
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Asrian