DIONIS Cronographe Swiss

CEAS BARBATESC DIONIS Inscris de Pompiliu (Bucuresti)
250 Euro
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Un ceas DIONIS cu cronograf - mecanism elvetian, suflat in aur atit ceasul cit si bratara. Are 17 rubine.Ceasul functioneaza dar a stat mai bine de 30 de ani nefolosit si ar trebui dat la o servisare curenta. Nu stiu un ceasornicar de incredere la care sa-l dau la servisat. Dimensiuni ANSA 43,5, diametru fara cheita 37mm, grosime 12 mm. Ceasul este o raritate, in Romania este singura piesa. Posibil sa mai gasiti ...dar foarte brar in Elvetia si Italia.

Data anunt: 30 septembrie 2013 Actualizat: 29 iulie 2014 Vizualizari: 1776

Pompiliu

Anunturi: 252
Anunturi marcate ca vandute: 225
Membru din: 09-2013
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Bgh - 02 ianuarie 2014
Poate marca ceasului este rara, putin cunoscuta si disparuta; Landeron 149 (cred) s-a mai vazut
baghiu - 10 iunie 2014
Raporteaza Ceasul acesta, de fapt mecanismul ceasului pentru a fi servitat (curatat si uns -- in cazul in care nu mai trebuie schimbata vreo piesa) costa vreo 600 ron, la banii acestia adaugam pretul de vanzare adica vreo 1100 ron si iata ca ceasul pentru a fi functional/purtabil costa 1700 ron. Face 1700 de ron un astfel de ceas? Eu zic ca nu, dar, cine stie, poate ca sunt altii carora li se pare ca ar face banii.
Pompiliu - 10 iunie 2014
Raporteaza Am citit comentariul dvs si ca novice in ale service-ului de ceasuri nu vad de ce ar costa atit o mica intretinere mai ales in cazul in care ceasul functioneaza. Cind eram prin liceu stiu ca am stat linga un ceasornicar care facea acest lucru prin scufundarea mecanismului unui ceas intr-un solvent usor....il scotea la "uscat" si ungea unde stia el. Personal eu cred ca merita pretul si daca s-ar da 600 la curatat ...din moment ce tot felul de nume sonore fabricate in China sar de 7-800 ron. La urma urmei este un ceas de colectie. Cu stima,
baghiu - 11 iunie 2014
Raporteaza Acest mecanism Landeron nu este un mecanism oarecare. Landeron alaturi de Valijoux sunt mecanisme care au facut istorie si care au revolutionat orologeria. Mecanismelor mecanice, manuale sau automatice, spre deosebire de cele cu quartz, li se face periodic revizie (ungere curatare). Asta inseamna ca respecvtivul mecanism este desfacut piesa cu piesa curatat si uns. Or, la ungere exista o tehnica, o stiinta a ungerii (nici mai mult, nici mai putin ulei), apoi numai piesele care trebuie unse, nu si celelalte care nu trebuie unse, ca sunt si din astea. Daca nu se dozeaza uleiul exact (asta se fgace cu un aparat special electronic, nu cu pipeta cum fac ceasornicarii de taraba) sau daca s-au uns si piesele care nu trebuie unse (arcul de pilda) ceasul poate avea abateri mari, afectiuni ale isocronismului sau chiar uzuri mari si rapide ale unor piese. Conlcuzia este ca aceste mecanisme, care sunt, de altfel, niste bijuterii, nu trebuie date la oricine, ci la ceasornicari adevarati, acei care au echipamentele necesare, cat si priceperea necesara (facultati de orologerie in elvetia sau in anglia), nu scoala profesionala de la Arad. Daca dati spre exemplu un Valijoux unui ceasornicar de taraba, cu siguranta nu-l va mai putea monta la loc, iar la desfacerea mecanismului va strica alte componente. Cred ca acelasi lucru se intampla si cu Landeron. Acestea sunt mecanisme scumpe si de calitate, iar ceasornicarul care a investit atat in pregatirea sa, cat si in echipament zeci de mii de euro (cuptor de montat geamuri, mini strung, aparat de dozat ulei, vibrograf, aparat de testat rezistenta la presiune, fel de fel de ustensile, winder cu multe brate, adica profesional sau semiprofesional etc., etc.) va taxa interventia pe ceasuri sau mecanisme scumpe. De altfel, sunt ceasornicari, cum sunt cei de la Horologivm, din bucuresti, care au afisat pe site ca nu serviteaza si nu intervin pe ceasuri mai ieftine de 1000 euro, parca. Altii nu intervin decat pe astfel de ceasuri sau mecanisme -- nici nu se uita macar la wostok, seiko ieftin, citizten, orient etc.
Eu stiu ceasornicari care nici macar nu deschid un ceas cu mecanism chinezesc, darmite sa mai umble in el.
Dar, oricum, aceste mecanisme nu trebuie date decat la specialisti, chiar daca costa mult, deoarece e pacat sa strici un astfel de mecanisms cu un ceasornicar care nu a desfacut in viata sa decat ceasuri rusesti.
Ceasul dumneavoastra este frumos, pt. gustul meu, si cred ca si pentru al altora (mie-mi plac ceasurile vintage, dar daca nu le poti gasi noi, macar intr-o stare foarte buna, iar ceasul dv. arata bine, insa asta e treaba cu ceasurile scumpe sau cu mecanismele scumpe. Ceasul dv. de nou, cu siguranta a fost un ceas scump sau chiar f. scump pentru acele vremuri. daca ar fi nou el ar fi scump si astazi. Insa cu suma pe care o calculam in celalalt comentariu poti cumpa un ceas nou, cu Valijoux 7750. Considerat mai rezistent decat Landeron, dar oricum, la fel de bune si de celebre amandoua.
Pompiliu - 11 iunie 2014
Raporteaza Va multumesc pentru mica introducere in unele taine ale orologeriei si tind sa va dau dreptate. Comentariul dvs chiar imi este de folos. Toata stima.
baghiu - 11 iunie 2014
Si eu va multumesc si va doresc succes la vanzare.
Toate cele bune!
geovisco - 24 iulie 2014
Raporteaza Buna ziua. Mai este valabil anuntul?
Pompiliu - 24 iulie 2014
Raporteaza Da, anuntul este valabil.
geovisco - 25 iulie 2014
Raporteaza Care ar fi ultimul pret la acest ceas?
Pompiliu - 25 iulie 2014
Raporteaza 200 euro sau 900 ron. Stima.
geovisco - 26 iulie 2014
Raporteaza Se poate vedea ceasul in bucuresti?
pompiliu - 27 iulie 2014
Da, se. poate viziona. Imi dati un telefon inainte.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Pompiliu
Adec
200 lei
Seiko
200 lei
Titus
500 lei