DuWard Diplomatic mecanism FHF 34-21

CEAS DAMA DUWARD Inscris de Ceasornicar
200 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă de dimensiuni aproape minuscule este echipat cu un mecanism FHF 34-21 cu 17 rubine, fabricat aproximativ în 1955. Diametrul ceasului este de 21 de mm și distanța între anse de 10 mm, iar diametrul mecanismului este de 17,2 mm și înălțimea de 2,9 mm. Balansierul din Glucydur cu șuruburi de compensare efectuează 21.600 de alternanțe pe oră (ceea ce îl situează în categoria ceasurilor de precizie) și este prevăzut cu amortizoare Incabloc. Arcul motor asigură, complet armat, o rezervă de putere de 44 de ore, remarcabil pentru un ceas de damă de asemenea dimensiuni ! Capacul spate, din oțel, are ștanțată seria 3168 S și emblema DuWard, un cavaler cu armură și scut. Carcasa este placată cu aur.

DuWard este un brand spaniol fondat în 1930 și aparținînd firmei De Relojeria SA. Ceasurile DuWard au fost echipate în totalitate cu mecanisme elvețiene de înaltă calitate și au devenit foarte populare între 1940 și 1960. Principalul lor atú era reputația de ceasuri robuste, rezistente. Declinul mărcii a început odată cu apariția ceasurilor cu quartz și nu și-a mai recăpătat niciodată gloria de odinioară, cu toate că brandul DuWard există și astăzi, cu sediul în Barcelona.

Ceasul arată bine și funcționează foarte precis, dar se mai oprește, deci recomandăm o revizie. Se vinde impreuna cu o curea noua, dedicata, din piele neagra, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 25 noiembrie 2013 Actualizat: 25 decembrie 2023 Vizualizari: 2665
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Glashutte
750 lei
Wostok
475 lei
Pobeda
450 lei
Zaria
680 lei
Zentra
570 lei