Fulton oțel, mecanism ETA 1093, inscripție în limba arabă pe cadran

CEAS BARBATESC FULTON Inscris de Ceasornicar
340 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas mai rar întîlnit pe piața ceasurilor vintage este echipat cu un mecanism elvețian ETA 1093 cu 17 rubine, secundar central și calendar fabricat aproximativ în 1950, același mecanism care a echipat mărci de prestigiu precum Alpina sau Titus. Ceasul are diametrul de 36 mm și distanța între anse de 17 mm, iar mecanismul are diametrul de 25,6 mm și înălțimea de 4,3 mm. Ancora de tip swiss cu palete din rubin și balansierul din glucydur cu șuruburi de compensare efectuează 18.000 de alternanțe pe oră, iar arcul motor asigură o rezervă de mers de 42 de ore. Remontoarul este cel original, cu coronița bombată ca un fel de cabochon din oțel. Carcasa este din oțel, ca și capacul spate care are ștanțată seria 598783 6575S. Pe cadran este prezentă și o inscripție în limba arabă.

Fulton Watch Company Ltd. este un brand folosit încă din 1885 de Gustave Homberger, care a fondat compania în Bienne. Se pare că uneori comercializa ceasuri sub propriul nume. În advertorialele apărute de-a lungul secolului XX, anunțurile apăreau și sub numele de Homberger și sub numele Fulton. În 1916, compania apărea ca specializată în ceasuri cu cilindru – de damă și bărbătești, din aur, argint, placate cu aur sau, mai rar, din oțel. În 1927, deși firma producea încă ceasuri-cilindru, au introdus mecanismele levier. Reclamele apărute de-a lungul anilor ’50 listează numele companiei ca Homberger, Fulton și mai tîrziu ca Fulton Watch Co., cu Gustave Homberger la aceeași adresă.

Ceasul provine din colecția personală, arată și funcționează foarte bine, cu o abatere de circa 20 de secunde pe zi. Ceasul se vinde impreuna cu o curea dedicata noua, din piele neagra, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 ianuarie 2014 Actualizat: 05 ianuarie 2024 Vizualizari: 3556
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Lanco
700 lei
Diehl
350 lei
Elgin
4.500 EUR
Helvetia
450 lei
Aurore
350 lei