Gewiss Epora mecanism Otero 25, carcasă art deco din aur de 8k „Gesetzlich geschützt”, brățară Expandra

CEAS DAMA GEWISS Inscris de Ceasornicar
0087
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas de damă este echipat cu un mecanism Otero 25 (manufactura Otto Epple, Königsbach) cu 17 rubine, produs în anul 1955. ................ ........ ................. ............. ........... ................ ............... Carcasa vintage în stilul sfîrșitului perioadei art-deco este ........... ............ ............ .............. ........... . Brățara elastică patent Expandra este placată cu aur (marcaj pe închizătoare).

Gewiss este o marcă aparținînd unui joint-venture german numit Epora și ....... ............. ................. ................. ................. ................. ............... Bechthold & Härter, Otto Epple, G.A. Müller, M. Seitz, E. Wagner, F-W. Wagner și O. Wiemer, cu sediul central în capitala orologeriei germane, la Pforzheim. ............. ............ ............. ............... ................ ................. ............... mecanismul este ștanțat cu marcajul „GES. GESCH.”, prescurtarea de la „Gesetzlich geschützt”, care înseamnă „protejat de lege”, „patentat”. ............. ............. ............... ...........

Ceasul provine din colecția personală, arată și funcționează ca o mașină germană, adică perfect. A fost verificat și reglat recent dar recomandăm totuși o revizie. Piesa se vinde cu tot cu brățara de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 23 noiembrie 2013 Vizualizari: 964

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Inca nu exista comentarii.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Camy
410 lei
Raketa
455 lei
HUGUENIN
700 lei
Favre-Leuba
2.400 lei
Yema
455 lei