Hamilton pocketwatch art-deco placat cu aur, calibru 917, lanț original placat cu aur

CEAS BARBATESC HAMILTON Inscris de Ceasornicar
0077
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest superb păstrat ceas de buzunar este echipat cu un mecanism in house Hamilton calibru 917 (sau 10–12 S în sistemul american), ........................ ................................. .............................. ........................... Celebra firmă orologeră Hamilton a făcut (și) ceasuri de buzunar o vreme (din 1893 pînă prin anii ’60), dar cele mai reușite sînt cele fabricate în perioada art-deco 1930-1940. ............................ ......................... .......................... .................... Lanțul este, de asemenea, placat cu aur (marcaj pe închizătoare).

Compania de ceasuri Hamilton reprezintă un succes al spiritului american, împletit cu precizia elvețiană. ...................... ......................... ........................ După fuziunea cu Aurora Watch din Illinois firma a fost redenumită Hamilton Watch Company. ......................... ......................... ........................ .................. ................................ ................................. ................................. În 1951, după o perioadă nu tocmai bună, Hamilton a rezistat unei tentative dezavantajoase de preluare de către firma de ceasuri Benrus a fraților Lazarus (originari din România). ........................... ................. ceas electric, Hamilton 500 (din 1962 firma a intrat într-un joint-venture cu firma japoneza Ricoh). ................... ................................ ................................ ............... În prezent, Hamilton face parte din Swatch Group Ltd. Ca o curiozitate, ceasul preferat al lui Elvis Presley a fost un Hamilton.

Piesa provine dintr-o colecție privată, este în stare impecabilă atît estetic cît și tehnic. Nu se cunoaște istoricul reviziilor, dar ceasul funcționează foarte bine. Se vinde cu tot cu lanțul original, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are o carcasă solidă este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 27 octombrie 2013 Vizualizari: 572

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Inca nu exista comentarii.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Ruhla
120 lei
Chaika
1.650 lei
Atlantic
910 lei
Mayak
620 lei