instrumente de bord Revue Thommen – Revue Thommen Aircraft Cronograph, Revue Thommen Airspeed Indicator, Revue Thommen Altimeter

CEAS BARBATESC REVUE THOMMEN Inscris de Ceasornicar
300 EUR
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

- cronograful s-a vindut deja, mai sint valabile doar celelalte doua, la pretul afisat doar pentru ambele -

Cele trei ceasuri de bord prezentate (cronograf, altimetru și viteza vîntului) sînt instrumente aeronautice de bord de înaltă performanță, cu o tehnologie folosită la ora actuală pentru echiparea elicopterelor și avioanelor civile și militare. Ceasurile se vînd și separat, la prețurile afișate. Astfel de instrumente se vînd pe eBay cu sume de pînă la 2.500 de dolari bucata.

Istoria Revue Thommen începe în 1853, cînd Louis Tschopp și Gédéon Thommen cumpără o modestă ceasornicărie în localitatea elvețiană Waldenburg. În 1859 ei înființează Revue Thommen și de atunci numele companiei este asociat cu orologeria clasică, în combinație cu fabricarea de mecanisme de înaltă precizie. În 1869 Tschopp părăsește compania, Gédéon Thommen rămînînd singurul acționar. Ca o curiozitate, în 1885 Thommen a creat primul ceas cu display digital din lume (la care orele și minutele se schimbau ca la panourile de afișaj din aeroporturile de astăzi). În 1890 fondatorul companiei moare, fiul său, Alphonse preluînd firma. Din 1936, compania a început să producă nu numai ceasuri ci și instrumente de precizie, în special pentru aeronave. Ceasurile de mînă cu alarmă au fost lansate în 1947. Modelul a fost denumit „Cricket”, deoarece sunetul alarmei semăna cu țîrîitul unui greiere. Chiar și Hamilton a produs ulterior ceasuri cu alarmă folosind eboșe Cricket. Printre cei care și-au cumpărat un Revue Thommen Cricket se numără patru președinți americani: Johnson, Truman, Eisenhower și Nixon. În 1961, cu ajutorul lui Hans Keller, a fost lansat modelul „Cricket Nautical”, cu o alarmă perfect sonoră sub apă, asigurînd astfel siguranța scufundărilor la mare adîncime și oferind noi oportunități scafandrilor și cercetătorilor marini. Același an aduce împreună, sub umbrela MSR Holding, mărcile Revue, Vulcain, Buser, Phoenix și Marvin. În 1988 Revue Thommen a finanțat expediția unor alpiniști pentru cucerirea vîrfului Lots (8511 metri) din Himalaya. Expediția a demonstrat fiabilitatea și înalta rezistență a ceasurilor de mînă „Landmark”. Acestea sînt echipate cu o busolă solară neinfluențabilă de cîmpurile geomagnetice. Thommen s-a numărat și printre membrii unui mic și exclusivist club de firme orologere care au produs cronografe automate folosind mecanisme Lemania 5100. Revue Thommen a devenit cu timpul lider în fabricarea instrumentelor de precizie și avionică. Din uzina aflată și astăzi tot în Waldenburg, Revue Thommen aprovizionează producătorii de aeronave și forțele aeriene din peste 30 de țări.

Ceasurile de bord prezentate provin dintr-o colecție privată al cărei proprietar vrea să facă loc altor piese. Se livrează ca în fotografii, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Data anunt: 01 iulie 2014 Actualizat: 02 iulie 2020 Vizualizari: 1206
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1051
Anunturi marcate ca vandute: 675
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Ausal
600 lei
ARSENAL
450 lei
Lip
700 lei
Omega
1.600 lei
Hellas
340 lei