Junghans mecanism in house 672.00

CEAS DAMA JUNGHANS Inscris de Ceasornicar
400 lei
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest superb ceas de damă este echipat cu un mecanism Junghans 672.00 cu 17 rubine, dezvoltat integral in house de către inginerii germani și produs între 1968 și 1976. Mecanismul, ștanțat „German Made”, are dimensiunile de 13,0x15,15 mm și înălțimea de numai 2,95 mm, iar ceasul are dimensiunile de 31x26 mm și distanța între anse de 14 mm. Balansierul cu amortizoare antișoc Junghans-Star-Shock execută 21.600 de alternanțe pe oră, iar arcul motor asigură, complet încărcat, o rezervă de mers de 42 de ore. Carcasa, cu o formă aparte, este integral din oțel, la fel ca și capacul spate. Cadranul este marcat „Germany” și are o minunată culoare albastră.

Jughans Uhren GmbH este cea mai mare fabrică de ceasuri și mecanisme din Germania, un brand foarte cunoscut și apreciat în toată Europa. Compania își are sediul la Schramberg, în landul Baden-Wurttenberg, încă din 15 aprilie 1861, cînd Erhard Junghans a înființat, împreună cu cumnatul său Jakob Zeller-Tobler, firma „Junghans und Tobler”. În 1927 compania începe să producă ceasuri de mînă. Din anii ’50, celebrul designer Max Bill a început să creeze ceasuri pentru Junghans, colaborarea întinzîndu-se de-a lungul multor ani. Un exemplu remarcabil al muncii acestuia este un ceas de perete realizat în 1956 57 și care la ora actuală se află în colecția Muzeului de Artă Modernă din New York. După 1980, Junghans lansează primul ceas radio-controlat din lume, urmat, zece ani mai tîrziu, de primul ceas de mînă radio-controlat, numit MEGA 1. În 1995 Junghans dezvăluie o inovație spectaculoasă, combinînd în interiorul unui ceas puterea razelor solare cu tehnologiile ceramică și solară. De altfel, Junghans a uimit permanent și continuă să impresioneze cu dispozitivele sale sofisticate de măsurare a timpului.

Ceasul provine din colecția personală, arată foarte bine și funcționează ca o mașină germană, adică perfect. Revizia a fost făcută recent. Piesa se vinde cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Pentru acest ceas puteți alege o frumoasă curea din piele autentică de struț, șarpe, capră sau vițel (găsiți curele pentru ceas la secțiunea „curele piele”), 100% handmade. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 22 februarie 2014 Actualizat: 21 ianuarie 2024 Vizualizari: 1813
Contact

Vrei sa il cumperi? Contacteaza vanzatorul:

0747404440

Ceasornicar

Anunturi: 1379
Anunturi marcate ca vandute: 889
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Milus
1.200 lei
Volna
715 lei
EDOX
370 lei
Mardon
570 lei
Jungfrau
300 lei