Komandirskie infanterie, mecanism 2414.A

CEAS BARBATESC KOMANDIRSKIE Inscris de Ceasornicar
0075
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas, destinat comandanților de batalioane de infanterie, este echipat cu un mecanism 2414 cu 17 rubine, secundar central și calendar. ........ ............ ..................................................................... .................... Acest mecanism are o particularitate interesantă: un fel de microregulator, de fapt o lamelă elastică fixată la un capăt în puntea roților. Celălalt capăt, sub formă de disc, ........................................... ...................................... .......................... .................................. Această soluție tehnică a fost folosită și la unele mecanisme din vest, dar mai rar. Modelul Komandirskie a intrat în producție în 1940 și era destinat inițial numai ofițerilor de diferite arme din Armata Roșie.

Fabrica de ceasuri Wostok („răsărit”, în limba rusă) are originea în anul de război 1941, cînd a fost mutată Fabrica de Ceasuri nr. 2 din Moscova în localitatea Tschistopol Glavpribor, pe rîul Kama. ........................... ............................ ...................................... ................................ ............................ În 1964 a fost stabilit numele de Wostok (abia în 1995 a fost modificat în „Vostok”). .............................. .................................. Trebuie menționat că aici s-a produs între anii 1958 și 1963 mecanismul “Wostok 2809” cu secundar central, inspirat din celebrul Zenith 135. A fost unul dintre cele mai reușite mecanisme sovietice, echipînd ceasuri cunoscute pe piață ca Volna, Wostok sau Almaz.

Ceasul provine din colecția personală, este în stare foarte bună și funcționează foarte bine. A fost verificat și reglat recent. Piesa se vinde cu tot cu curea, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 04 octombrie 2013 Vizualizari: 1405

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 898
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Sheshu - 15 octombrie 2013
Raporteaza S-a vandut?
owner - 15 octombrie 2013
Raporteaza Da, dar mai am vreo doua pe pagina mea personala, unul de tanchisti si celalalt navy...
Nicu - 16 octombrie 2013
Raporteaza Buna ziua. Am observat ca ceasul acesta s-a vandut si ca mai aveti si altele din acest model, care este pagina dumneavoastra ? As vrea neaparat un Komandirskie in stare NOS daca se poate.
owner - 16 octombrie 2013
Raporteaza Va salut. Da, mai am doua. Am avut sase, dar... s-au dat :D Pagina mea nu v-o pot scrie aici deoarece ar insemna concurenta neloiala, nu e civilizat sa-mi promovez site-ul pe site-ul altcuiva :), dar ma puteti suna si va dau detalii.


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Chaika
452 lei
Pobeda
350 lei (rezervat dl. B.P. !)
NINO
405 lei
Mir
270 lei
Rodania
850 lei