Orex model foarte rar, mecanism DSE 3 cu 8 rubine, cutie și acte ORIGINALE

CEAS DAMA OREX Inscris de Ceasornicar
0016
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

Acest ceas este un model foarte rar de Orex electromecanic, produs într-o serie foarte mică de exemplare, chiar înainte de renunțarea definitivă la producția de ceasuri în Romania. Modelul, un 11019, are 32 de mm diametru ! și este echipat cu un mecanism quartz calibru DSE 3 cu 8 (opt) rubine și roți metalice. Ceea ce este mai important și mai prețios sînt însă „actele” ceasului, aflate sub bucata de linoleum: „instrucțiunile de folosire” bătute la mașina de scris și însoțite de o schiță rudimentară, și chitanța ceasului, bătută la mașină pe o bucată de caiet dictando :D, care conține modelul, seria, calibrul și numărul de rubine, precizia, viza CTC și prețul. Acest model costa, la vremea respectivă, 550 de lei, adică echivalentul a o treime din salariul unui muncitor obișnuit !

Istoria ceasurilor de mînă românești Orex (de la: „ORa EXactă”) începe la Crăciunul anului 1978......................................................................
................................................................................................................
..............................................................................................................
Astăzi, pentru pasionații de ceasuri, deținerea (cel puțin) unui Orex este un „must have”, fie și măcar datorită faptului că a rămas singurul ceas produs vreodată în România. Piesa se livrează fără cureaua de prezentare, dar cu transportul asigurat. Ceasul arată de zece ori mai frumos în realitate decît în poze !

Data anunt: 28 ianuarie 2013 Vizualizari: 1422

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

Tibi - 30 ianuarie 2013
Raporteaza s-a si vandut deja ??
owner - 30 ianuarie 2013
Raporteaza Da, s-a dat in mai putin de 24 de ore de la anunt. E rezervat pt. un domn care si-a dat primul seama de valoarea si frumusetea piesei :)
Tibi - 30 ianuarie 2013
Raporteaza daca puteti sa anulati rezervarea v-as oferi 250 de lei pe el
owner - 30 ianuarie 2013
Raporteaza Imi pare rau dar nu pot sa fac asta, oricit mi-ati oferi. E o chestiune de onoare. Toti clientii mei stiu cit sint de serios si nu vreau sa-mi pierd reputatia. Daca doriti, va poti trimite un e-mail de fiecare data cind postez noutati...
teleghidat - 04 februarie 2013
Raporteaza Foarte frumos ceasul dvs. Am si eu unul cu acelasi mecanism electronic cu bateria dispusa invers pe care am reusit sa il dezgrop din oxid dar din pacate acesta(oxidul) a reusit sa topesca dantura unuia dintre pinioane. Nu mai aveti cumva unul defect???
owner - 04 februarie 2013
Raporteaza Din pacate asa ceva e destul de greu de gasit, dar, daca doriti si daca imi trimiteti un e-mail sa va pot raspunde pe adresa dumneavoastra, pot sa va dau datele de contact ale ceasornicarului meu, care este unul dintre cei mai buni din Romania. Mai are si preturi rezonabile :) Poate gaseste dinsul piesa, sau poate o reconstruieste. Eu n-am vazut multi care sa dea gaura prin axul balansierului, iar dumnealui chiar este si restaurator pe linga ceasornicar.
teleghidat - 05 februarie 2013
Raporteaza tibisortibi@yahoo.com este adresa. multumesc


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Chaika
170 lei
Luch
250 lei
Poljot
750 lei
Viceroy
60 lei
Raketa
470 lei