Orient King Diver, mecanism 1961 (24904-548) foarte rar

CEAS BARBATESC ORIENT Inscris de Ceasornicar
0244
Share on facebook Tweet this Salveaza pe mail Recomanda

..... ceas automatic, ....... mecanism Orient 1961 ...... mecanism Orient 1942 ......

Istoria Orient ........ Yoshida Segoro ....... cartierul Ueno din Tokyo, ....... Tama Keiki ........ Orient Watch Co. Ltd, ...... Multi-Year Calendar. ...... Orient Fineness, ........ cel mai subțire ceas din lume. ........ ceasurile cu quartz, Orient ....... ceasuri automatice. ........ Seiko Epson Corporation, ........ .

Ceasul arată foarte bine și funcționează la fel de bine. Revizia a fost făcută recent, fiind necesară demontarea ceasului, curățarea și ungerea acestuia cu ulei elvețian Moebius. Ceasul se vinde cu tot cu cureaua de prezentare, iar transportul cade în sarcina cumpărătorului. Curele pentru ceas 100% handmade găsiți la secțiunea „curele piele”. Alte accesorii pentru ceasuri găsiți la secțiunile „pernițe” și „cutii ceasuri”.

Atenție: feriți ceasul de lovituri sau șocuri mecanice puternice. Deși are un mecanism solid cu amortizoare la balansier, este totuși doar un ceas ! Feriți ceasul de apă și atmosfere umede, acide. Chiar dacă are garnituri de etanșare, în timp acestea slăbesc cîte puțin. Evitați apropierea de cîmpuri (electro)magnetice intense. Spirala balansierului este sensibilă, putînd rămîne cu un slab magnetism care îi perturbă funcționarea. Periodic, la 3-4-5 ani, e bine să-i faceți o nouă revizie la ceasornicar. Chiar și cel mai bun ulei se degradează în timpul unei funcționări mecanice îndelungate.

Data anunt: 01 februarie 2014 Actualizat: 20 octombrie 2014 Vizualizari: 2499

Ceasornicar

Anunturi: 1380
Anunturi marcate ca vandute: 897
Membru din: 10-2012
Recomanda daca ai cumparat de la el:

Comentarii:

cadran si mecanism - 01 februarie 2014
Raporteaza ceasul este interesant, insa am o nelamurire: pe cadran scrie 21 jewels iar pe rotorul mecanismului scrie 25 rubine. stiti cumva care este cauza?
owner - 02 februarie 2014
Raporteaza Este o enigma si pentru mine. In opinia altor colectionari pe care i-am consultat, diferenta ar putea fi data de rubine suplimentare aflate la placa automatului. Dar cum priceperea mea se limiteaza la ceasurile ca un ansamblu, la orologerie si nu la ceasornicarie, am evitat sa-l desfac. Ceea ce stiu este ca merge foarte bine si ca reparatiile plus revizia m-au costat 210 lei. Daca mai adaugati si costurile de achizitie, care nici ele n-au fost mici, piesa merita fiecare penny :)
comentator autorizat - 02 februarie 2014
Raporteaza in anii 60 chiar si la Orient se intampla sa existe diferente de inscriptionare, asa cum apar de exmplu la ceasurile rusesti sau chiar si la unele elvetiene, diferente datorate stocurilor
incubus - 24 iunie 2014
Raporteaza prefer sa dau 600 lei pe un Orient Mako nou decat pe o vechitura..pe bune, nu vad rostul
owner - 24 iunie 2014
Raporteaza Putem sa ne intrebam retoric si ce rost are ca lumea sa-si cumpere un Patek Philippe, sau chiar un Atlantic, poftim, de acum 20-30 de ani, la pretul unui nou de astazi (sau uneori chiar mai mult). Rostul este dat de mai multe elemente: anumite modele si mecanisme nu se mai fabrica astazi, de aceea valoarea lor creste; mecanismele fabricate in urma cu ceva ani sint de multe ori MULT mai bune decit cele de astazi, in special datorita marketingului care a inlocuit cu succes orologeria; anumite branduri, chiar daca mai putin cunoscute, au fost fabricate de marci celebre in toata lumea (vezi Mondia-Zenith, Olympia-Tavannes, Wittnauer s.a.m.d.), fiind destul de cautate astazi de colectionari datorita valorii accesibile si apartenentei la un nume celebru, etc. Ar mai fi si alte argumente, dar...


Adauga comentariul tau:






Recomandari
Alte ceasuri de la Ceasornicar
Volna
750 lei
Ausal
600 lei
Diehl
600 lei
Elvia
500 lei
Chaika
452 lei